Διεθνή

Ο Big Bird από το Sesame Street "εμβολιάστηκε" και... προκάλεσε αντιδράσεις


Ο Big Bird από την παιδική τηλεοπτική σειρά «Sesame Street» ενημέρωσε το κοινό για το εμβόλιο κατά της COVID-19, δήλωσε ότι εμβολιάστηκε, αλλά... προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως επειδή η σειρά απευθύνεται σε πολύ μικρά παιδιά.

Ο διάσημος χαρακτήρας - μαριονέτα σε ανάρτησή του στο Twitter το περασμένο Σάββατο ανακοίνωσε ότι εμβολιάστηκε κατά της COVID-19, αφού πήρε μέρος σε ειδική εκδήλωση του CNN με στόχο τη διάδοση πληροφοριών για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τα παιδιά.

Η δημοσιογράφος του CNN Έρικα Χιλ και ο δρ. Σανζάι Γκούπτα και διάφοροι χαρακτήρες της δημοφιλούς παιδικής σειράς συμμετείχαν στην εκπομπή για να βοηθήσουν να απαντηθούν ερωτήματα παιδιών και οικογενειών για το εμβόλιο κατά της COVID-19 στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

«Έκανα το εμβόλιο για τον COVID-19 σήμερα!» έγραψε ο Big Bird, ο οποίος είναι έξι ετών, στο πρώτο του tweet από τον περασμένο Μάρτιο. «Το φτερό μου πονάει λίγο, αλλά θα δώσω στο σώμα μου μια επιπλέον προστατευτική ώθηση που κρατά εμένα και τους άλλους υγιείς». «Η κ. @EricaRHill είπε ότι κάνω εμβόλια από τότε που ήμουν μικρό πουλί. Δεν είχα ιδέα!» πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ και άλλοι πολιτικοί της δεξιάς πτέρυγας επέκριναν τον Big Bird για την ανάρτηση στο Twitter.

Ο γερουσιαστής του Τέξας, ο οποίος έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, απάντησε στο tweet κατηγορώντας τον χαρακτήρα της σειράς ότι προωθεί προπαγάνδα για πεντάχρονα παιδιά.

Όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον Big Bird που έκανε το εμβόλιο. «Το να κάνεις το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσεις όλη τη γειτονιά ασφαλή» αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε την απόφαση να εμβολιαστούν 28 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-11 ετών «κομβικό σημείο» στην πανδημία.

Πρόσφατα εγκρίθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα