Με Άποψη

Ο αντισημιτισμός και το διαρκές έγκλημα στη Γάζα


"Οφθαλμόν αντί οφθαλμού” λέει ο Μωσαϊκός Νόμος. Το Ισραήλ ξεπέρασε προ πολλού και αυτόν τον κανόνα δικαίου. Η “απάντηση” του στο χτύπημα της Χαμάς είναι παντελώς ασύμμετρη, πολλαπλάσιας ισχύος και με μέσα που δεν υπηρετούν τους υποτιθέμενους στρατιωτικούς σκοπούς.

Μετά από επτά μήνες πολεμικών επιχειρήσεων με 35.000 νεκρούς Παλαιστίνους στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ ετοιμάζεται για ένα ακόμη χτύπημα στη Ράφα- την πιό πυκνοκατοικημένη τώρα αστική περιοχή του κόσμου, που θα προκαλέσει νέο λουτρό αίματος και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Παράλληλα συνεχίζεται ο αποκλεισμός και η περιοχή μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου δεν επιτρέπεται να φθάσει ούτε ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα. Πάνω από 1,5 εκατ. πρόσφυγες στοιβάζονται  τώρα στη Ράφα, που θα είναι το επόμενο πεδίο αιματοχυσίας.

Διεθνείς οργανισμοί μιλούν πλέον για διαρκές έγκλημα πολέμου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις, φοιτητές εξεγείρονται και καταλαμβάνουν πανεπιστήμια ζητώντας να σταματήσει το ξεκλήρισμα των Παλαιστινίων.

Ακόμη και οι ΗΠΑ, ο μεγάλος προστάτης του Ισραήλ, λένε τώρα ότι “πιθανότατα” οι ενέργειες του συνιστούν “παραβίαση κανόνων διεθνούς δικαίου”, χωρίς να αποκλείουν την τέλεση εγκλημάτων πολέμου.
 Κανείς όμως δεν βγαίνει να καταγγείλει επίσημα. Μόνον ο γγ του ΟΗΕ τόλμησε  κάτι να πει - και αντιμετώπισε οργίλες αντιδράσεις και επιθέσεις  από το Τελ Αβίβ. Οι περισσότερες  κυβερνήσεις, οι πολιτικοί, ο πνευματικός και ο καλλιτεχνικός κόσμος προτιμούν τη σιωπή.

Ολοι φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν για “αντισημιτισμό”. Το Ισραήλ έχει κατορθώσει να μετατρέψει αυτή την κατηγορία σε εργαλείο φίμωσης όσων επικρίνουν την πολιτική του στο παλαιστινιακό και όσων συμπαρίστανται τώρα στον χειμαζόμενο πληθυσμό της Γάζας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα