Χρηστικά

Ντεμπούτο για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις επιχειρήσεων


Ντεμπούτο κάνει σήμερα για τις επιχειρήσεις το νέο σύστημα των προσυμπληρωμένων δηλώσεων ΦΠΑ, Ε3 και του εντύπου Ν. Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να διαβιβάζουν στα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyDATA, από την οποία θα αντλούνται τα απαραίτητα φορολογικά και λοιπά στοιχεία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η προσυμπλήρωση της δήλωσης ΦΠΑ, που θα αφορά και τα έντυπα Ε3 και Ν . 

Τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ, έχοντας λάβει υπόψη τα παρεχόμενα στοιχεία από την πλατφόρμα MyDATA, θα υπολογίζουν με ακρίβεια τον οφειλόμενο ΦΠΑ των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Ευσεβής πόθος του ΥΠΟΙΚ αλλά και της ΑΑΔΕ είναι μέσω αυτού του νέου «καθεστώτος» είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για εφαρμογή των αυτόματων επιστροφών ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τα έως σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, περισσότερες από 1,06 εκατ. επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πλέον τα ηλεκτρονικά βιβλία ενώ ο τζίρος από την αρχή της χρήσης των MyDΑΤΑ αγγίζουν τα 705 δισ. ευρώ. Επίσης έχουν εκδοθεί 1,177 δισεκατομμύρια παραστατικά. Επίσης στην εφαρμογή timologio έχουν εγγραφεί 202.413 μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, έχοντας εκδώσει ηλεκτρονικά τα τιμολόγια τους, τα οποία ταυτόχρονα καταχωρούνται στα MyDΑΤΑ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα