Διεθνή

Ν.Κορέα: Μειώνονται τα κρούσματα


Η Νότια Κορέα κατέγραψε λιγότερα από πεντακόσια κρούσματα του νέου κορονοϊού ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή, ανακοινώθηκε σήμερα, δηλαδή τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων 41 ημερών, κάτι που αποδίδεται εν μέρει στην διαφαινόμενη ύφεση του επιλεγόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας και εν μέρει στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ χθες.

Επιβεβαιώθηκαν 451 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ σημειώθηκαν άλλοι 15 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 1.140 νεκρούς επί συνόλου 69.114 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα της κορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Η KDCA ανακοίνωσε ρεκόρ 1.241 μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό σε 24 ώρες την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση απέφυγε να κηρύξει lockdown, στην προσπάθειά της να μην καταφέρει πλήγμα στην οικονομία, αλλά επιβάλλει μέτρα άνευ προηγουμένου εδώ κι εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων προσώπων.

Αν και με τη συνεπή τήρηση της μεθόδου των μαζικών τεστ, της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων και της απομόνωσης των ασθενών η Νότια Κορέα μπόρεσε να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης χρονιάς, το τρίτο κύμα απειλεί να προκαλέσει κορεσμό του συστήματος υγείας.

Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 665 κρούσματα, το Σάββατο 641 και την Παρασκευή 674. Ο μέσος όρος της περασμένης εβδομάδας ήταν 693 μολύνσεις.

Παρά την πτωτική τάση, οι αρχές επαγρυπνούν για το μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, παραλλαγή που θεωρείται ακόμη πιο μολυσματική. Έχουν καταγραφεί 16 περιπτώσεις μόλυνσης από αυτή την παραλλαγή. Οι αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την αναστολή των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο ως την 21η Ιανουαρίου.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε σε 395 (–6 από την προηγουμένη), σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε σήμερα η KDCA.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα