Αγορές

Νίκος Λενάκης (NLPortfolio): Τί άλλαξε στο ΧΑ;


"Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα διάστημα υπήρξαν τρεις σοβαρές εξελίξεις, που επηρέασαν και άλλαξαν εντελώς το κλίμα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο" γράφει ο Νίκος Λενάκης στο NLPortfolio.gr. "Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, η κατάρρευση της χρηματοπιστωτικής εταιρείας Silicon Valley Bank και η αβεβαιότητα των εκλογών".

"Ανεξαρτήτως από το πτωτικό σήμα που έλαβα στις 20/02 από το αλγοριθμικό λογισμικό που χρησιμοποιώ (κλείνοντας τις θέσεις μου με +75% κέρδη), δεν βλέπω κάποια ‘ιστορία’ που να πείθει τους επενδυτές για να ξεκινήσει ένα δεύτερο ανοδικό ράλι. Αναφέρομαι στους ερχόμενους μήνες και όχι για την επόμενη πενταετία.

Αυτή τη στιγμή τα νερά είναι ‘θολά’ και όσο καθυστερούν οι εκλογές, τόσο περισσότερο επιβαρύνονται τα πράγματα στην αγορά.

Η DBRS ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, βάζοντας τέλος στο σενάριο για αναβάθμιση. Επίσης, η Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος σε "αρνητικό" από "σταθερό", επικαλούμενη αυξημένους κινδύνους για τον κλάδο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, η οποία ήγειρε φόβους για μετάδοση της κρίσης. Σύμφωνα με το Reuters, η κρίση της SVB υπογράμμισε την τρωτότητα των τραπεζών. 

Όλα τα παραπάνω πρόκειται να επηρεάσουν το ΧΑ. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε σενάρια καταστροφολογίας αλλά σε μια πτώση 100-200 μονάδων του ΓΔ.

Άλλωστε πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει αγορά που για κάποιο χρονικό διάστημα δεν κινείται πτωτικά. 

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο του Νίκου Λενάκη, αλλά και να ενημερώνεστε έγκαιρα για οτιδήποτε νεότερο προκύπτει στο ΧΑ, στο nlportfolio.gr

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε στο nikoslenakis@gmail.com

* Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, τιμή ή άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται εδώ, υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή, σύσταση, πρόταση ή προτροπή για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.
** Το sofokleousin.gr δεν σχετίζεται καθ' οιονδήποτε εμπορικό τρόπο με το "nlportfolio.gr" και οι όποιες αναφορές γίνονται σε αυτό είναι καθαρά ενημερωτικές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα