Χρηστικά

Νέος γύρος πλειστηριασμών τον Σεπτέμβριο, «στα μανταλάκια» οι μεγαλοοφειλέτες


Νέος κύκλος πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στην εφορία ανοίγει τον Σεπτέμβριο η ΑΑΔΕ, η οποία ετοιμάζεται να εξαπολύσει σφοδρή… επίθεση κατά των μεγαολοοφειλετών, τους οποίους, μεταξύ άλλων, θα «κρεμάσει στα μανταλάκια».

Σ’ ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς την εφορία, θα μπει προσωρινό φρένο για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ωστόσο από τον Σεπτέμβριο, βάση του σχεδιασμού της ΑΑΔΕ, θα επανέλθουν δριμύτεροι… Συγκεκριμένα το πλάνο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει ότι στις 19 Σεπτεμβρίου θα επανεκκινήσουν ξανά οι e-πλειστηριασμοί και στο «σφυρί» θα βγουν 2 οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη, 1 διαμέρισμα στη συμπρωτεύουσα, μια κατοικία στο Καστρί και μια μεζονέτα στη Κηφισιά.

Ο έτερος βραχίονας του επιχειρησιακού σχεδίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων, αφορά τους μεγαλοοφειλέτες προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ, όσους δηλαδή έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ και τα έχουν αφήσει ατακτοποίητα και λιμνάζοντα για παραπάνω από ένα χρόνο.

Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει τις λίστες με τους εν λόγω μεγαλοοφειλέτες τους, τις οποίες και θα αναρτήσει δημοσίως στην ιστοσελίδα της. 

Πάντως για το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου ίέχουν προγραμματισθεί από τις αρχές Ιουνίου έως και το τέλος Ιουλίου 5.908 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Σημειώνεται ότι, βάσει των ιστορικών στοιχείων από το 2018 και μετά, σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% οι πλειστηριασμοί επισπεύδονται από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης δανείων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα