Χρηστικά

Νέο TAXIS με ψηφιακό φάκελο για κάθε φορολογούμενο


Ψηφιακό «άλμα στο μέλλον» επιχειρεί η ΑΑΔΕ, δημιουργώντας μια νέα γενιά πληροφοριακών συστημάτων, που θα βελτιώσουν τις λειτουργίες της, θα κάνουν αποτελεσματικότερο το κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής και ταυτόχρονα θα διευκολύνουν τους πολίτες στη διεκπεραίωση φορολογικών υποθέσεων και στις συναλλαγές τους με το ευρύτερο Δημόσιο.

Μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, το Taxis  που αποτέλεσε "επανάσταση" για τη φορολογική διοίκηση και πρόσφερε ποικίλες εξυπηρετήσεις στους συναλλασσόμενους πολίτες, θεωρείται πλέον ξεπερασμένο από τι τεχνολογικές εξελίξεις. Υπάρχει πλέον δυνατότητα για κατά καλύτερο, λειτουργικότερο και πολύ αποτελεσματικότερο. 

Η ΑΑΔΕ προχωρά λοιπόν σε βαθύ λίφτινγκ του TAXIS και των πληροφοριακών συστημάτων Taxisnet και Elenxis, τα οποία χαρακτηρίζονται πλέον ως "μη βιώσιμα". Στόχοι είναι ο επιχειρησιακός και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της φορολογικής διοίκησης, η παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους φορολογούμενους, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη εργασία των στελεχών της ΑΑΔΕ.

Στο νέο Taxis κάθε φορολογούμενος θα έχει το δικό του ψηφιακό φάκελο με πλήρες εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ. Μπαίνει τέλος στη διαρκή επανυποβολή ίδιων στοιχείων.

Για την πλευρά των φορολογικών υπηρεσιών προβλέπεται αναβάθμιση των ελεγκτικών εργαλείων, πληρέστερη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, παρακολούθηση της φορολογικής συμμόρφωσης, καλύτερη ενημέρωση των φορολογούμενων και επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Για τη δημιουργία νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος προκηρύχθηκε διαγωνισμός και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν προσφορές μέχρι τις 27 Ιουνίου.

. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι  131,5 εκατ. ευρώ. Ηχρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. νέα πληροφοριακά συστήματα.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα