Αγορές

Νέο ιστορικό ρεκόρ στα ελληνικά ομόλογα – Ενισχύονται και τα τουρκικά


Μετά από μια περίοδο σταθεροποίησης και μικρών διακυμάνσεων τα ελληνικά  κρατικά ομόλογα έχουν πάρει πάλι την ανιούσα, την ώρα που δέχονται πιέσεις τα χρεόγραφα των «σκληροπυρηνικών» της Ευρωζώνης και της Μ. Βρετανίας.

Παράλληλα ενισχύονται τα τουρκικά, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Συρία.

Νέο ιστορικό ρεκόρ καταγράφει σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που  υποχωρεί κατά 11 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 1,306%. Η τιμή  του διαμορφώνεται στο 121,5% της ονομαστικής του αξίας.
 Η απόδοση του 5ετούς πέφτει κατά 7 μ.β. στο 0,595%.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται τα γερμανικά, γαλλικά, ολλανδικά και άλλα κρατικά χρεόγραφα της Ευρωζώνης. Οι τιμές τους υποχωρούν, οι αποδόσεις ανεβαίνουν κατά 2-3 μονάδες βάσης.

Ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται στα βρετανικά. Η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει κατά 4 μβ.

Οι εξελίξεις στη Συρία  δίνουν ώθηση στα τουρκικά χρεόγραφα, που ενισχύονται σήμερα, υπερκαλύπτοντας απώλειες των προηγούμενων ημερών. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά 48(!) μονάδες βάσης και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε 14,52%. Περίπου 28 μονάδες χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο κινείται η απόδοση του 5ετούς (15,19%).

Διαβάστε επίσης