Διεθνή

Νέο επενδυτικό πακέτο από την Κομισιόν για τον τομέα του περιβάλλοντος


Νέο επενδυτικό πακέτο ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν για έργα στον τομέα του περιβάλλοντος, ύψους 243 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, τα κονδύλια θα πάνε σε έργα στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE που στηρίζουν τη φύση, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στη μετάβαση της ΕΕ προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 Συγκεκριμένα, α χορηγηθούν κονδύλια ύψους 196,2 εκατ. ευρώ σε έργα στον τομέα του περιβάλλοντος και της αποδοτικής χρήσης των πόρων, στον τομέα της φύσης και της βιοποικιλότητας, καθώς και στους τομείς της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης και πληροφόρησης.

Στον τομέα της δράσης για το κλίμα,  όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ΕΕ θα επενδύσει 46,8 εκατ. ευρώ για να στηρίξει έργα μετριασμού της κλιματικής αλλαγής και προσαρμογής σε αυτήν, καθώς και έργα διακυβέρνησης και πληροφόρησης.

Αυτό περιλαμβάνει έμπρακτη στήριξη στα κράτη μέλη κατά τη σύνταξη των εθνικών σχεδίων τους για το κλίμα και την ενέργεια για το 2030. Η χρηματοδότηση στο πλαίσιο του LIFE θα συμβάλει επίσης στην προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας στην κλιματική αλλαγή και θα βελτιώσει την ανθεκτικότητα των κοινοτήτων στα ακραία καιρικά φαινόμενα, από πλημμύρες και καύσωνες μέχρι λειψυδρία.
 

Διαβάστε επίσης