Πολιτική

«Νάρκες» από ΝΔ για Κοτζιά- Καμμένο


Επιδιώκοντας να συντηρήσει το «θέμα Καμμένου» και να προκαλέσει νέες τριβές μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, η ΝΔ ζήτησε σύγκληση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Αμυνας θα κληθούν να ενημερώσουν από κοινού για τις εξελίξεις στον  τομέα εξωτερικής πολιτικής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ελπίζει ότι κατά την «ενημέρωση» θα προκύψουν διαφορές απόψεων μεταξύ των δύο υπουργών,  τις οποίες θα μπορέσει να αξιοποιήσει επικοινωνιακά στην πολιτική αντιπαράθεση.

Στην αίτηση που υπογράφουν 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται ότι «επιβάλλεται να γίνει ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση στην επιτροπή, με δεδομένες τις σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου».

Επισημαίνεται επίσης ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής είναι αναγκαία ενόψει κρίσιμων αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει η χώρα για το θέμα  της ΠΓΔΜ και με την συζητούμενη επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού.

 

Διαβάστε επίσης