Τουρισμός

«MuSifanto 2019», το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο


Το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο «MuSifanto 2019»  που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου 2019 διοργανώνει ο σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές συναυλίες με έμφαση στην κλασική μουσική, σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, κοντραμπάσου, φλάουτου, παλιάς μουσικής, μονωδίας, μουσικής δωματίου και μουσικών συνόλων και τέλος μουσικό περίπατο. 

Η λέξη MuSifanto συνδυάζει τις Μούσες και τη Μουσική με το Sifanto, μια από τις παλαιές ονομασίες της Σίφνου.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί στο νησί μια μουσική πλατφόρμα, ώστε οι κάτοικοι του νησιού και οι φίλοι επισκέπτες, γνωρίζοντας ότι πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο, να συμμετέχουν σε σταθερή βάση και να έρχονται σε επαφή με μουσικούς υψηλού επιπέδου, διεθνώς αναγνωρισμένους, σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν πιστεύουν στην αξία της μουσικής εκπαίδευσης και στη σημασία της καλλιτεχνικής επικοινωνίας. Επιθυμούν να συμβάλουν στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας μουσικής κοινότητας, της οποίας θα είναι εταίροι, και για τα μέλη της οποίας, η Σίφνος μπορεί να γίνει ένα καλοκαιρινό «σπίτι»  καλλιτεχνικής έμπνευσης, ανοιχτό στις μουσικές τους προτάσεις.

Διαβάστε επίσης