Τράπεζες

Στην Παγκρήτια Τράπεζα με 12% οι εφοπλιστές Μπάκος-Καϋμενάκης


"Τρώονταςανοίγει η όρεξη" και κερδίζοντας έρχεται η επιθυμία για νέες επενδυτικές τοποθετήσεις: Αφού κέρδισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την ολιγόχρονη συμμετοχής τους στην "Ελλάκττωρ" και τοποθέτησαν εν συνεχεία τα κέρδη τους στην Intrakat, όπου απέκτησαν το μερίδιο του Σωκράτη Κόκκαλη, οι εφοπλιστές Δημ. Μπάκος- Γιάννης Καϋμενάκης στράφηκαν στα media, εξαγοράζοντας το κανάλι Action24. Τώρα επιχειρούν ένα ακόμη βήμα επέκτασης - αυτή τη φορά στον τραπεζικό τομέα.

Η ευκαιρία δόθηκε με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιεί η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, έχοντας φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης και πανελλαδικής επέκτασης υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Σάλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι δύο εφοπλιστές έχουν καταλήξει σε συμφωνία για να συμμετάσχουν στην αύξηση, εισφέροντας έως 25 εκατ. ευρώ. Καθώς η ΑΜΚ γίνεται με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, θα αγοράσουν "δικαιώματα"  από μετόχους και θα αναλάβουν επιπλέον αδιάθετες μετοχές.

Σύμφωνα με τον συμφωνηθέντα σχεδιασμό, θα αποκτήσουν συμμετοχή περίπου 12% και θα είναι από κοινού ο δεύτερος βασικός μέτοχος μετά την Lyktos Group του ομίλου Σάλλα.

Επισημαίνεται ότι η Παγκρήτια σκοπεύει να αντλήσει 98,7 εκατ. ευρώ, εκδίδοντας 78.966.680 νέες μετοχές, που θα δοθούν κατά πτοτίμηση στους υφιστάμενους μετόχους, με αναλογία 1ν/1π με τιμή διάθεσης 1,25 ευρώ. Εγγραφές θα γίνονται έως τις 11 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα