Αγορές

«Μουλιάζει στα ρηχά» το χρηματιστήριο


Σε αναζήτηση κατεύθυνσης παραμένει η χρηματιστηριακή αγορά, μετά το χθεσινό ενδοσυνεδριακό ράλι της τελευταίας ώρας, που πρόσθεσε στον τραπεζικό δείκτη 3,67% και έφερε τον ΓΔ στο επάνω όριο της ζώνης συσσώρευσης.

Με έντονες διακυμάνσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες  την πρώτη ώρα των συναλλαγών, έχοντας ήδη αλλάξει πολλές φορές πρόσημο. Περαιτέρω αύξηση της μεταβλητότητας προβλέπουν οι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι  απουσία πολλών ξένων χαρτοφυλακίων ο τζίρος είναι χαμηλός και η αγορά χειραγωγήσιμη.

Στο επίκεντρο της προσοχής οι τραπεζικές μετοχές, που συνεχίζουν να δίνουν κατεύθυνση στο ΧΑ, έχοντας καταγράψει άνδο της τάξεως του 9% αυτή την εβδομάδα.

Προβληματισμός για τον κλάδο προκαλεί η απόφαση του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου να «βάλει στο συρτάρι» το σχέδιο της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια, προωθώντας  επί του παρόντος μόνο εκείνο του ΤΧΣ.

Οσον αφορά το γενικότερο κλίμα που θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρος, σημαντική παράμετρος θα είναι η έκθεση της Moody’s, που θα δημοσιοποιηθεί απόψε. Αναβάθμιση από τον αμερικανικό οίκο δεν αναμένεται. Το ενδιαφέρον θα εστιασθεί λοιπόν στις επισημάνσεις του για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν στο χρηματιστηριακό ταμπλό διαμορφώνεται εικόνα σταθεροποίησης-συσσώρευσης.
Σχεδόν αμετάβλητος αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης  στις 846,2 μονάδες (+0,10%). Κατά 0,10% υποχωρεί ο FTASE25  της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 2.068,5 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε +1,20%% τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, γύρισε μέχρι
Με θετικό πρόσημο Εθνική (+1,2%), Πειραιώς και Attica (+0,4%). Η Eurobank χάνει 1%, Alpha -1,3%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  λίγες μετοχές κινούνται ανοδικά. Προηγούνται Cenergy +1,5%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +1%. Κέρδη  0,5%-0,8% καταγράφουν ΟΛΠ,  ΕΧΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα Τιτάν και Aegean -1,4%, Coca-Cola -0,8%, Ελλάκτωρ -0,6%.

 

Διαβάστε επίσης