Αγορές

Συναλλακτική άπνοια στο χρηματιστήριο, στο προσκήνιο η ΔΕΗ


Συνεχίζεται το τεστ αντοχών και στηρίξεων στο οποίο υποβάλλεται τις τελευταίες μέρες το χρηματιστήριο, παραμένοντας σε τροχιά συσσώρευσης. Συναλλακτική άπνοια επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση και οι δείκτες  κινούνται με διακυμάνσεις χωρίς κατεύθυνση. Στο προσκήνιο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, λόγω των πληροφοριών ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει πακέτα μετοχών σε στρατηγικούς επενδυτές.

Ρευστό σκηνικό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών κι ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Πηγές αβεβαιότητας παραμένουν επίσης η πολιτική κρίση στην Ιταλία, ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος και η ένταση με το Ιράν.

Στο ΧΑ ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και η «ρηχότητα» της αγοράς δεν επιτρέπουν τη διαμόρφωση σαφούς τάσης. Στελέχη μεγάλων ΑΧΕ εκτιμούν  ότι η συσσώρευση θα συνεχισθεί τις επόμενες μέρες και η ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα θα αυξάνεται. Στο επίκεντρο της προσοχής οι τραπεζικές μετοχές.

Μετοχές και δείκτες

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε +0,85% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και στη συνέχεια διολίσθησε μέχρι -1,02%. Τώρα υποχωρεί οριακά κατά 0,30%.

Με θετικό πρόσημο μ’ονο η Πειραιώς (+0,5%). Εθνική, Eurobank και Alpha χάνουν περίπου 0,4%, Attica Bank -1,6%.

Σχεδόν αμετάβλητος αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης  στις 833 μονάδες (+0,04%). Κατά 0,15% υποχωρεί ο FTASE25  της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 2.041 μονάδες.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  πρωταγωνιστούν  ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, που σημειώνουν άνοδο 4,3%. Ακολουθούν Ελλάκτωρ +3%,  ΟΛΠ +2%, Lamda και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +1%.

Με τις μεγαλύτερες απώλειες Σαράντης -1,8%, Aegean και Φουρλής -1,3%, Coca-Cola, Cenergy, Βιοχάλκο και ΕΧΑΕ -0,8%..

Διαβάστε επίσης