Οικονομία

Μorgan Stanley: Έρχεται αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Moody’s


Aναβάθμιση κατά μια βαθμίδα της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, από την Moody’s, «προαναγγέλλει» η Μorgan Stanley. Η τελευταία επισημαίνει ότι ο διεθνής επενδυτικός οίκος θα αναβαθμίσει στο Ba2 από Βa3 τη χώρα μας, όπως έχουν κάνει ήδη οι Fitch, Standard & Poor’s καθώς και η DBRS. 

Η αναβάθμιση από τη Moody’s θα έρθει την Παρασκευή και θα είναι η πρώτη του συγκεκριμένου οίκου από το Νοέμβριο του 2020 και εντεύθεν. Η προγραμματισμένη για φέτος τον Μάιο αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s, δεν είχε πραγματοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο διεθνής οίκος αναμένεται να κλείσει-ολοκληρώσει τον κύκλο των φετινών αξιολογήσεων για την ελληνική οικονομία και μάλιστα με άκρως θετικό τρόπο, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Η εξαιρετική πορεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία, που για το 2021 θα τρέξει με εντυπωσιακό ρυθμό που ενδεχομένως να προσεγγίσει και το 7%, αποτελεί το βασικό «συστατικό» που φέρει και την αναβάθμιση από τη Moody’s, όπως προαναγγέλλει η Morgan Stanley.

Να θυμίσουμε ότι η Moody’s Analytics ανεβάζει πολύ ψηλά τον ρυθμό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, στο 8,2%, ενώ η Fitch εμφανίζεται πιο εγκρατής και τον περιορίζει στο 6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα