Αγορές

Morgan Stanley: Δεν έχουν περιθώρια ανόδου οι τράπεζες στο ΧΑ


Χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών για τις τραπεζικές μετοχές του ΧΑ η Morgan Stanley, εκτιμώντας ότι  δεν έχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανόδου, καθώς έχουν προεξοφληθεί ήδη τα αναμενόμενα οφέλη των τραπεζών από την υλοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής» για μείωση των κόκκινων  δανείων.

Ο αμερικανικός οίκος αναπροσαρμόζει τις συστάσεις του για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, δίνοντας «πόντους» μόνον στην Alpha, ενώ  παραμένει αισιόδοξος για την Εθνική.

Ειδικότερα, για τη μετοχή της Alpha Bank προβλέπει απόδοση ανάλογη της αγοράς, αναβαθμίζοντας τη σύσταση της από underweight σε equal-weight.

Αντίθετα, υποβαθμίζει τη σύσταση για την Eurobank από overweight σε equal-weight , εκτιμώντας ότι θα ακολουθήσει τη γενικότερη πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, χωρίς ουσιαστική απόκλιση απόδοσης.

Θετική άποψη εκφράζει η Morgan Stanley για την Εθνική, διατηρώντας τη σύσταση overweight με πρόβλεψη ότι θα  κινηθεί καλύτερα από την αγορά.
Η λιγότερο προτιμώμενη τραπεζική μετοχή για τον αμερικανικό οίκο είναι η Πειραιώς, για την οποία διατηρεί τη σύσταση underweight.

Διαβάστε επίσης