Πολιτική

Μητσοτάκης: Εξι εθνικοί στόχοι- Τι θέλει να αλλάξει σε ασφαλιστικό, φορολογία


Εξι εθνικούς στόχους που θα αποτελέσουν βασικούς άξονες πολιτικής μιάς κυβέρνησης της ΝΔ, περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ,  εξαγγέλλοντας επίσης αλλαγές στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.Μεταξύ αυτών,  κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση του χαμηλού συντελεστή φόρου στο 9% για φυσικά πρόσωπα και 24% για επιχειρήσεις, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ως το 2021,

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά θα εφαρμοσθούν αυστηρά προγράμματα αξιολόγησης.

Ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε ως εθνικούς στόχους:

- Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος να μειωθούν οι ανισότητες. Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί με αναδιανομή της μιζέριας, αλλά με την παραγωγή νέου πλούτου, και αυτό με πάει στο δεύτερο στόχο.

- Οικονομία παραγωγική, καινοτόμος, που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά. Με εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, την Πρωτογενή παραγωγή, τη Βιομηχανία, την Ενέργεια, τη Ναυτιλία, τις Υπηρεσίες. Με οδικό χάρτη για τις επενδύσεις, τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και τους Μικρομεσαίους. Με στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση, μακριά από το σάπιο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.

- Πολιτικό σύστημα λειτουργικό και κράτος αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει εμβάθυνση της Δημοκρατίας με περισσότερα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τους πολίτες. Φυσικά, επέκταση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Αλλά και τολμηρή Συνταγματική αναθεώρηση για να αντιμετωπιστούν οι θεσμικές στρεβλώσεις του παρελθόντος. Ενίσχυση της λογοδοσίας του πολιτικού προσωπικού και της διαφάνειας του κράτους, μία Διοίκηση ευέλικτη για τον πολίτη και όχι για τη γραφειοκρατία.

- Στόχος τέταρτος: Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.

-  Κράτος δικαίου και ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας.

Στόχος έκτος: Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης