Αγορές

Μινι ράλι στο χρηματιστήριο


Το χρηματιστηριακό κλίμα βελτιώνεται διεθνώς και οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται σήμερα ανοδικά με αξιόλογα κέρδη,  ενώ στο ΧΑ βρίσκεται σε εξέλιξη ενδοσυνεδριακό μίνι ράλι με έντονη συναλλακτική κίνηση και μεγάλο τζίρο.

Θετικό κλίμα διαμορφώνουν η σταδιακή επάνοδος της  οικονομίας στην κανονικότητα, οι προτάσεις της Κομισιόν για στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών και το πρόσθετο πακέτο που ετοιμάζει η ΕΚΤ. Περιορισμένη μέχρι στιγμής η επίδραση στις διεθνείς αγορές από την κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ, που τροφοδοτείται και από την έκρηξη ανεργίας.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει +3,2%, αναπληρώνοντας και τα κέρδη που στερήθηκε χθες που η γερμανική αγορά ήταν κλειστή. Ενισχύονται επίσης τα ομόλογα της Ευρωζώνης.

Στο ΧΑ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές, που καλύπτουν και σήμερα το 50% του συνολικού τζίρου.
 Η αγορά αποτιμά τώρα τα αποτελέσματα α' τριμήνου των τραπεζών, αναμένοντας  ασφαλέστερες ενδείξεις για την πορεία τους στη διάρκεια της πανδημίας και για τις επιπτώσεις που θα επωμισθούν στη συνέχεια.

Η συνεδρίαση -Μετοχές και Δείκτες

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης όλοι οι δείκτες κινούνται ανοδικά, κερδίζοντας σταδιακά έδαφος. Αυτή την ώρα βρίσκονται σε υψηλά ημέρας.
Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 671 μονάδες με κέρδη 1,90%, ενώ ο τζίρος υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ σε μιάμιση ώρα συνεδρίασης.
Κατά 2,35% ενισχύεται ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 1.617 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποιεί άλμα +3,55% στις 347 μονάδες.  Προηγούνται Alpha +5,3%, Attica Bank +3,9%. Εθνική +3,5%. Ακολουθούν Eurobank +3%, Πειραιώς +2%, Ελλάδος +0,3%.
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζουν Βιοχάλκο +5,5%, Coca-Cola +5,2%, Lamda +4,9%, ΕΛΠΕ +2,7%, Μυτιληναίος +2,5%, Τιτάν και ΟΠΑΠ +2,2%, Motor Oil +2%.
Στο κόκκινο μόνο  η ΔΕΗ (-0,4%)

Διαβάστε επίσης