Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές εστιάζουν στις πληθωριστικές πιέσεις και στις αυξήσεις των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζας.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,45% στις 27.928 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 2,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Στην ηπειρωτική Κίνα χαμηλότερα κατά 0,15% o Shanghai Composite στις 3.267 μονάδες και κατά 0,93% στις 12.339 μονάδες, ενώ στις 4.235 μονάδες σταθεροποιείται ο CSI.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται οριακά στις 20.591 μονάδες, απώλειες 0,5% για τον Kospi στις 2.397 μονάδες, ενώ ο ASX σταθεροποιείται στις 7.014 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών παραμένουν οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για αντιμετώπιση του πληθωρισμού, μετά και την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 50 μ.β., ενώ μειώνονται τα στοιχήματα πως η Fed θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα αύξηση επιτοκίων κατά 100 μ.β., προεξοφλώντας τώρα αύξησή τους κατά 75 μ.β.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα