Επικαιρότητα

Wall Street: Συνέχεια στο ανοδικό σερί για τρίτη μέρα με οδηγό την Tesla


Νέα ώθηση στο ανοδικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων στη Wall Street, έδωσε σήμερα η Tesla, που ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Έτσι για τρίτη μέρα και οι τρεις δείκτες έκλεισαν ενισχυμένοι.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,51% στις 32.036 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε 0,99% υψηλότερα στις 3.999 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,36% στις 12.059 μονάδες.

Οι επτά από τους 11 τομείς του S&P 500 έκλεισαν στο πράσινο. Η πτώση της τιμής του αργού έπληξε τον ενεργειακό τομέα, ο οποίος βούτηξε 2,8%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla εκτοξεύτηκε 10,1% καθώς η εταιρεία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε άλμα 57% στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο και 42% στα έσοδα, τα οποία ανήλθαν στα 16 δισ. δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ για τρίτη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, καθώς περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν περικοπές θέσεων εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 7.000, φτάνοντας στις 251.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Η μέση εκτίμηση οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg έκανε λόγο για 240.000 αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, τα βλέμματα αρχίζουν να εστιάζουν στη συνεδρίαση της Fed την ερχόμενη εβδομάδα όπου οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να προχωρήσουν σε νέα αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Μετά την απόφαση της Fed την ερχόμενη Τετάρτη θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ, τα οποία ενδέχεται να δείξουν συρρίκνωση για δεύτερο διαδοχικό μήνα, το οποίο θα σημαίνει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται τεχνικά σε ύφεση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,7% στα 96,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διέγραψε τα αρχικά κέρδη και έκλεισε με άνοδο 0,7% πάνω από τα 1.700 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,019 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε 9 μονάδες βάσης, στο 2,95%.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις