Επιχειρήσεις

MIG και EpsilonNet-Space κοντά σε deal για Singular Logic


 Στην τελική φάση μπαίνει η διαδικασία πώλησης της εταιρείας πληροφορικής Singular Logic. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πωλήτρια MIG και το σχήμα Epsilon Net - Space Hellas που είναι οι υποψήφιοι αγοραστές, κατέληξαν την Παρασκευή σε κατ' αρχήν συμφωνία, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί μετά τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence). Στόχος  και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου οι διαδικασίες και να υπογραφεί άμεσα η συμφωνία μεταβίβασης της εταιρείας. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα. 

Από έγκυρες πηγές αναφέρεται ότι αρχική προσφορά των δύο υποψήφιων αγοραστών ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ και θα βελτιωθεί  μετά τη διεξαγωγή του ελέγχου, προκειμένου να κλείσει το deal. Το τίμημα αυτό αφορά το 99,6% των μετοχών της Singular Logic, τo οποίo κατέχει η MIG.

Σημειώνεται ότι η Singular Logic βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης-ανάπτυξης. Πέρυσι αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 13% (σε 46,9 εκατ. ευρώ). Οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της βελτιώθηκαν και η κεφαλαιακή της βάση ενισχύθηκαν φέτος, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και μετοχοποίηση ομολογιακών δανείων.  Ο συνολικός δανεισμός της έχει μειωθεί περίπου κατά 45% το τελευταίο 12μνο και διαμορφώνεται τώρα περί τα 30 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα