Επιχειρήσεις

Εφοπλιστικός όμιλος κινείται για εξαγορά της Singular Logic μέσω… Ελβετίας


Στόχος εξαγοράς από διεθνοποιημένα ελληνικά κεφάλαια έχει γίνει η εταιρεία πληροφορικής Singular Logic, που ανήκει στον όμιλο της MIG και είναι μία από τις κορυφαίες του κλάδου, δραστηριοποιούμενη στην παραγωγή λογισμικού για επιχειρήσεις και στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής.
Βασικός υποψήφιος αγοραστής είναι ο όμιλος Νorth Star, συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου, ο οποίος επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία του στην ελληνική αγορά και να επεκτείνει περαιτέρω τις διεθνείς δραστηριότητες του.

Μέσω ελβετικής θυγατρικής ο όμιλος North Star αγόρασε πέρυσι την εταιρεία FORTHcrs, που είναι από τους κορυφαίους παρόχους λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με πελάτες σε 14 χώρες.

Η FORTHcrs έχει πλέον μετονομαστεί σε Liknoss και σχεδιάζεται να αποτελέσει παγκόσμιο σύστημα διανομής (GDS) για την ακτοπλοΐα και τις μεταφορές. Με την εξαγορά της Singular Logic ό όμιλος θα διευρύνει το πεδίο εργασιών του, αποκτώντας πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, αν και από πλευράς  της MIG δηλώνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση να πουληθεί τώρα η θυγατρική της. Σημειώνεται ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η πώλησή της Singular Logic, η εταιρεία εξαιρέθηκε από το due diligence που διενεργεί η Farallon για να αναλάβει τη χρηματοδότηση του ομίλου MIG και να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό του.

Από έγκυρες πηγές αναφέρεται ότι για λογαριασμό της ελβετικής εταιρείας του Θ. Πριόβολου έχει γίνει due diligence στη Singular Logic. Αναμένεται να ακολουθήσει πρόταση προς τις πιστώτριες τράπεζες για εξαγορά δανείων της με σημαντικό «κούρεμα». Οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις είναι της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ.

Αν ολοκληρωθεί το deal, η Liknoss θα έχει αποκτήσει την πλέον γνωστή και εμβληματική εταιρία πληροφορικής στην Ελλάδα (λόγω και της ενασχόλησης της επί δεκαετίες με τη μέτρηση- επεξεργασία-παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων), η οποία έχει αναπτύξει παράλληλα εφαρμογές παροχής υπηρεσιών πληροφορικής για μεγάλα έργα και την παραγωγή επιχειρηματικού λογισμικού. 

Στους ενδιαφερόμενους προστέθηκαν πρόσφατα οι όμιλοι Olympia του Πάνου Γερμανού και Quest του Θεόδωρου Φέσσα, που έχουν πραγματοποιήσει προκαταρκτικές επαφές με την MIG και τις πιστώτριες τράπεζες.

Διαβάστε επίσης