Κοινωνική Ευθύνη

«Μία μέρα στο Κτήμα», για ενίσχυση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»


Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, φαγητό και το φιλανθρωπικό bazaar

Με την ευκαιρία της γιορτής του Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή, το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα υποδέχεται την Κυριακή 4 Νοεμβρίου μικρούς και μεγάλους για μια ημέρα στη φύση με διάφορες δραστηριότητες και φαγητό.  

Στο πρόγραμμα της ημέρας έχουν ενταχθεί μεταξύ άλλων ξεναγήσεις στο κτήμα με επίσκεψη στον αμπελώνα, το οινοποιείο, τον ελαιώνα και τον λαχανόκηπο, δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια γευσιγνωσίας και πολλά άλλα. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν μια ευχάριστη και ξένοιαστη ημέρα στη φύση, και να γευματίσουν εφόσον το επιθυμούν, συνδυάζοντας το φαγητό τους με κρασιά από το οινοποιείο. 

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό bazaar για την ενίσχυση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Το Σωματείο έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. 

Στο bazaar συμμετέχουν περισσότεροι από 40 εκθέτες και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν διάφορα προϊόντα και χειροτεχνίες, με την αγορά των οποίων ενισχύεται το σωματείο.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Latsco, Safe Bulkers, Παπαποστόλου. Την προσπάθεια αυτή του κτήματος ενισχύουν και φέτος, εθελοντικά, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Κωστέα-Γείτονα.

Μία ημέρα στο Κτήμα

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους:      

  • Γευσιγνωσία κρασιών  
  • Ξενάγηση στο οινοποιείο και στον αμπελώνα με την οινολόγο του κτήματος Άννα Άγα
  • Περιήγηση στο κτήμα, στον ελαιώνα, τον βιολογικό λαχανόκηπο και τον ορνιθώνα.
  • Adventure playground από την ecomagination με bungee trampoline, αναρρίχηση, τοξοβολία, εναέριο πέρασμα 
  • Παιχνίδια στον αμπελώνα και δραστηριότητες με τους “Nefoufou” και “Young Vines” (www.youngvines.gr)
  • Pony rides
  • Face painting - εργαστήριο κατασκευών
  • Τροχός της τύχης
  • Λαχνοί και με πλούσια δώρα. Μεγάλο δώρο: 2 λαχνοί με δώρο δύο εισιτήρια για οποιονδήποτε προορισμό της Aegean

Τι προϊόντα θα βρείτε στο bazaar:

Κρασί, μέλι, παραδοσιακά γλυκά, κοσμήματα, ρούχα, τσάντες, διακοσμητικά, κεριά, χειροποίητες κατασκευές, γούρια,  χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά μπαλόνια, βότανα & μπαχαρικά, νοτιοαφρικανικά εδέσματα, σπιτικές μαρμελάδες, ποπ-κορν, μαλλί της γριάς, σύκα Κύμης,  χειροποίητα μακαρόνια, όσπρια, κεραμικά, είδη κήπου & φυτά, accessoires, σαπούνια & καλλυντικά, δώρα και πολλά άλλα.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει καταφέρει να δημιουργήσει 20 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, να αναβαθμίσει 17 Παιδιατρικές Κλινικές, να αναβαθμίσει 5 Παιδιατρικά Ιατρεία, να εξοπλίσει 3 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας / ΜΑΦ Νεογνών καθώς και να προσφέρει 714 μηχανήματα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Επίσης έχει εκπαιδεύσει 1.534 γιατρούς στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών και έχει ενημερώσει 43.895 παιδιά και 3.060 γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων. Μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 480.000 παιδιά.
 
Το Σωματείο έχει βραβευθεί για το έργο της από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής και από τους θεσμούς Healthcare Business Awards 2017 & 2018 και Hellenic Responsible Business Awards 2015, 2016 & 2018.

Περισσότερες πληροφορίες: www.pedtrauma.gr | www.facebook.com/pedtrauma 

Διαβάστε επίσης