Χρηστικά

Πότε καταβάλλονται συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων μέρισμα και επίδομα ανεργίας


Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πληρώνονται επιδόματα, δώρα για ανέργους και το κοινωνικό μέρισμα.

Σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ξεκινά η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2018 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Την ίδια ημέρα προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρόνια ανέργων και τα βοηθήματα των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Στις 14 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα, αφού πρωτίστως έχουν υποβάλλει την αίτησή τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμα (koinonikomerisma.gr).

Η πληρωμή των κύριων συντάξεων ξεκινά την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου με τις συντάξεις του τ. ΟΑΕΕ και του τ. ΟΓΑ, ενώ την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ, του τ. NAT, του τ. ΚΕΑΝ και όλων των υπόλοιπων πρώην Ταμείων που έχουν υπαχθεί κάτω από τη σκέπη του ΕΦΚΑ.

Στις 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν οι προσωρινές συντάξεις των δικαιούχων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα. Οι επικουρικές συντάξεις θα  καταβληθούν από το ΕΤΕΑΕΠ την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου.

Ακόμη εκτιμάται ότι η πληρωμή του επιδόματος παιδιού υπολογίζεται ότι θα γίνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και θα αφορά το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε επίσης