Πολιτική

Metron Analysis: Οι δέκα πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη


Με την ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί τις ενέργειες των υπουργών στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα, οι πολίτες αξιολογούν την κυβερνητική πολιτική εστιάζοντας στις ενέργειες των υπουργών. Στο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύτηκε χθες, θετικό αποτιμά το έργο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια το 61% των πολιτών, ενώ ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με ποσοστό 58%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται με ποσοστό αποδοχής 54% ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας συγκεντρώνοντας το 52% θετικής απήχησης και έπεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με θετικές γνώμες σε ποσοστό 51%, κλείνοντας την πρώτη πεντάδα.

Μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην ίδια μέτρηση ακολουθεί ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με 47% των θετικών γνωμών των πολιτών, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό απήχησης 46% και ακολουθούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (45% θετικές γνώμες), η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (με 44%) και τέλος ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με 43% θετικών γνωμών από πλευράς των πολιτών.