Ελλάδα

Μέτρα για τον κορονοϊό από Μητσοτάκη και Κικιλιά ζητά η ΠΟΕΔΗΝ


Μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό των νοσοκομείων

Έκκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητά να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία με τέσσερις νεκρούς και πάνω από 150 κρούσματα, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων.

«Χρειάζεται να βελτιωθεί η υγειονομική ετοιμότητα της χώρας μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορονοϊού. Θα πρέπει όμως να βελτιωθούν τα μέτρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος στα ΤΕΠ», υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Προτείνει μάλιστα την πρόσληψη 2000 υγειονομικών υπαλλήλων ώστε να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών και «να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και να εφοδιαστούν με μάσκες υψηλής προστασίας ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία ασθενείς – συνοδοί υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα».

Διαβάστε επίσης