Ενέργεια

Μetlen: Tα βήματα για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου – Οι στόχοι στην αγορά ενέργειας


Την εισαγωγή της μετοχής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025, προβλέπει το στρατηγικό πλάνο της Metlen (πρώην Μytilineos), το οποίο αναλύθηκε χθες σε εκπροσώπους του Τύπου.

Τα στελέχη της εταιρείας ανάλυσαν τα σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στις αγορές των Βαλκανίων και της Ιταλίας και αναφέρθηκαν στα επόμενα βήματα στο κομμάτι της λιανικής αγοράς ενέργειας.

Σ’ ό,τι αφορά στην ένταξη της μετοχής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία της Metlen PLC με έδρα το βρετανική πρωτεύουσα που θα καταθέσει αίτηση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με προϋπόθεση την απόκτηση της εισηγμένης στην Ελλάδα στο Λονδίνο. Ακολούθως θα γίνει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 90% των μετοχών της σημερινής εισηγμένης από την MetlenPLC. Αυτό θα σημαίνει πως η αγγλική εταιρεία θα διαπραγματεύεται και στα δύο Χρηματιστήρια της Αθήνας και του Λονδίνου.

Στρατηγική της εταιρείας είναι να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην προμήθεια ενέργειας και το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ιταλία. Επίσης στο επίκεντρο της Metlen βρίσκεται και η βαλκανική αγορά.

Αναφορικά με την ελληνική αγορά, παραμένει ο στόχος απόκτησης του 30% του λιανεμπορίου ρεύματος έως τέλος του 2026, δίχως να αποκλείονται νέες εξαγορές.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα