Ενέργεια

Η λιανική αγορά ρεύματος της Μ. Βρετανίας επόμενος στόχος για την Metlen/Μυτιληναίος


Στη βρετανική λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σκοπεύει να επεκταθεί η Metlen/Μυτιληναίος, η οποία προς το παρόν ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, φιλοδοξώντας μάλιστα  να ενταχθεί η μετοχή της στον δείκτη FTSE 100 σε επόμενη φάση.

 Τις προθέσεις του αναδυόμενου επιχειρηματικού κολοσσού απεκάλυψε ο επικεφαλής του Ευάγγελος Μυτιληναίος. Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraf εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην αγορά οικικής ηλεκτρικής ενέργειας της Μ. Βρετανίας υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης κερδοφόρων εργασιών. Τις δυνατότητες αυτές μπορεί να αξιοποιήσει η Metlen.

«Ξέρουμε πώς να το κάνουμε», είπε ο κ. Μυτιληναίος: «Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα από το μηδέν πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν είχαμε ένα κρατικό μονοπώλιο. Έτσι ξέρουμε πολύ καλά πώς να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Εχουμε αναπτύξει τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό και τα πάντα για να κάνουμε τη δουλειά».

Επισήμανε επίσης ότι η παραγωγή και η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας «είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα στην οικονομία γιατί επηρεάζει το σύνολο του πληθυσμού.

».Έχουμε συνηθίσει σε αυτό. Έχουμε συνηθίσει να έρχονται και να φεύγουν οι πολιτικοί για την ενέργεια. Μέχρι να διευθετηθεί η μετάβαση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουμε και ένα ευαίσθητο ρυθμιστικό περιβάλλον».

Ο ελληνικός όμιλος προσελκύει πλέον το ενδιαφέρον και τα φώτα διεθνών μέσων ενημέρωσης - ιδιαίτερα των βρετανικών. Με την πρόοδο της προετοιμασίας για την είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αναμένεται ότι τα μέσα οικονομικής ενημέρωσης θα δίνουν όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα στις κινήσεις και στις επιδόσεις του.

Το δημοσίευμα της Telegrap αναφέρει για τη Metlen είναι ένας όμιλος με πολυσχιδείς δραστηριότητες στους τομείς μετάλλων, ενέργειας και κατασκευών. Σημειώνει ότι έχει κατασκευάσει φωτοβολταϊκά στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών υψηλής τάσης, όπως το έργο Eastern Green Link.

Οσον αφορά τα σχέδια για ένταξή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να παραμείνει παράλληλα στη χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, έχοντας βάση το Λονδίνο. Κατά τις εκτιμήσεις αναλυτών, θα μπορούσε να αποκτήσει αποτίμηση έως και 5 δισ. λιρών, γεγονός που θα οδηγούσε τη μετοχή της στον δείκτη FTSE 100

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα