Ελλάδα

«Μένουμε σπίτι» και τον Απρίλιο - θα παραταθεί η καραντίνα 


Η αρχική αίσθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, που επιβλήθηκαν από την περασμένη Δευτέρα (23/3), προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, «ήρθαν για να μείνουν αρκετά», επιβεβαιώνεται πλέον και από κυβερνητικά στελέχη. 

Το βέβαιο είναι ότι η καραντίνα, θα παραταθεί και μετά τις 6 Απριλίου, οπότε λήγει η πρώτη φάση της.Το επικρατέστερο σενάριο είναι λίγο πριν την λήξη να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση παράταση της καραντίνας για τρείς εβδομάδες (μέχρι τις 27 Απριλίου), ώστε να περιληφθεί και η πασχαλινή περίοδος και να αποφευχθεί η ...πατροπαράδοτη έξοδος των κατοίκων της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων προς την περιφέρεια, η οποία θα ήταν καταστροφική. Χωρίς αμφιβολία το φετινό Πάσχα θα γιορτασθεί με πρωτόγνωρες συνθήκες και στην Ελλάδα.    

Τη δεύτερη περίοδο καραντίνας είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και τρίτη-ενδεχομένως δύο εβδομάδων-μέχρι τις 11 Μαΐου. Άλλωστε οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιδημία θα κορυφωθεί στην Ελλάδα το δεύτερο 15ημερο του Απριλίου. Πριν τη λήξη και της τρίτης φάσης της καραντίνας (περί τις 10 Μαΐου) θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και εφόσον η Ελλάδα παραμένει και τότε στο «καλό σενάριο»-όπως είπε χθες (28/3) ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας- τότε ίσως να υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων.  

Κικίλιας: Στις 15 Απριλίου θα έχουμε εικόνα 

Στις 15 Απριλίου θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που έχουμε  ληφθεί για τον κορονοϊό, θα αποδώσουν, ανέφερε σήμερα (29/3) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου της οικογένειά του», σημείωσε. Σχετικά με την έως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού, είπε ότι η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης δηλαδή η νόσος επεκτείνεται αλλά με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται. Προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι μήνας «πάρα πολύ κρίσιμος» και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας. «Να μην χαλαρώσει κανείς», σημείωσε ο B. Κικίλιας.

Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος 

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος, η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αύριο Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Χθες (28/3) ο Α. Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν ‪της 6ης Απριλίου λόγω κορονοϊού. «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», δήλωσε στο OPEN TV.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης