Αγορές

Μεικτά πρόσημα στην Wall, βυθίστηκε το πετρέλαιο


Νευρικότητα και μεταβολές προσήμων ήταν τα στοιχεία που επικράτησαν στην σημερινή συνεδρίαση της Wall Street που από την έναρξη της οι επενδυτές θέλησαν να κρατήσουν στάση αναμονής εν αναμονή της κρίσιμης συνάντησης κορυφής Τραμπ - Πούτιν. Ποικίλα είναι τα σχόλια, τα συμπεράσματα και οι αντιδράσεις για ότι έλαβε χώρα στο τετ α τετ των δυο ηγετών. Όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, τις επόμενες μέρες αναμένεται να φανεί η αντίδραση στις αγορές για ζητήματα γεωπολιτικής φύσεως και εμπορικών σχέσεων, ύστερα από μια "δεύτερη ανάγνωση" από ότι τελικά συζητήθηκε. Θετικά είναι τα νέα από τον τραπεζικό τομέα ο οποίος στήριξε τον Dow Jones - κράτησε τις ισορροπίες στην αγορά.

Από το μακροικονομικό μέτωπο, με ρυθμό 0,5% έτρεξαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης Empire State υποχώρησε κατά 2,4 μονάδες τον Ιούλιο, στο 22,6. Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,842%.

Μεγάλες είναι οι απώλειες που καταγράφει το πετρέλαιο με το συμβόλαιο του αργού να διολισθαίνει κατά 3,15% στα 68,70 δολ. το βαρέλι. Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός στα 1,240 δολ. η ουγγιά.

Μεγάλες απώλειες 4,2% κατέγραψε το αργό πετρέλαιο με το συμβόλαιο να κλείνει στα 68,06 δολ. το βαρέλι. Πρόκειται για την χαμηλότερη τιμή από τις 21 Ιουνίου, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών.

Στα χαμηλότερα επίπεδα έτους βρέθηκε το συμβόλαιο του χρυσού καθώς η διολίσθηση της τιμής συνεχίζεται. Αν και με κάμψη μόλις 0,1% το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει πτωτικά καθώς έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τους τελευταίους μήνες, λόγω της προοπτικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, εξέλιξη η οποία παρέχει ώθηση στο δολάριο.

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά, ένα ισχυρότερο δολάριο συνεπάγεται την εξασθένηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον χρυσό, οδηγώντας το πολύτιμο μέταλλο σε απώλειες.

Εν τέλει, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 25.064 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,26% χαμηλότερα στις 7.805 μονάδες, ενώ ο S&P 500 εμφάνισε κέρδη 0,1% στις 2.798 μονάδες.

Διαβάστε επίσης