Αγορές

Wall Street: Διστακτικές κινήσεις με φόντο εταιρικά νέα και Τραμπ - Πούτιν


Δίχως κινήσεις υψηλού ρίσκου κινούνται οι επενδυτές στην Wall Street κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας εν μέσω εταιρικών νέων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο επίκεντρο όμως βρίσκεται η συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι δυο άντρες αναμένεται να συζητήσουν εφ' όλης της ύλης, για την Συρία, τα πυρηνικά και τους εξοπλισμούς. 

Οι σχέσεις των δυο πλευρών έχουν περάσει από "σαράντα κύματα", με τους αναλυτές να προσπαθούν να εκτιμήσουν το τι μπορεί να προκύψει την επόμενη μέρα σε διεθνές επίπεδο. Πριν ξεκινήσει η συνάντηση, ο Ντ. Τραμπ σημείωσε ότι το να έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία είναι θετική εξέλιξη και όχι κακή. Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι είναι ώρα να συζητήσουν για τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον και για τα δύσκολα πολυεθνικά ζητήματα, τα οποία είναι πολλά παγκοσμίως.

Από το μακροικονομικό μέτωπο, με ρυθμό 0,5% έτρεξαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης Empire State υποχώρησε κατά 2,4 μονάδες τον Ιούλιο, στο 22,6. Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,842%.

Μεγάλες είναι οι απώλειες που καταγράφει το πετρέλαιο με το συμβόλαιο του αργού να διολισθαίνει κατά 3,15% στα 68,70 δολ. το βαρέλι. Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός στα 1,240 δολ. η ουγγιά.

Για την ώρα

  • Dow Jones -0,05%
  • S&P500 -0,15%
  • Nasdaq -0,10%
Διαβάστε επίσης