ΕΥΖην

Μεγάλο αφιέρωμα στον Karl Lagerfeld στο Grand Palais


Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Karl Lagerfeld, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Φεβρουάριο, θα διοργανωθεί στις 20 Ιουνίου στο Παρίσι, στο Grand Palais, χώρο όπου ο σχεδιαστής μόδας παρουσίαζε τα παραμυθένια ντεφιλέ του για τη Chanel, ανακοίνωσαν οι οίκοι μόδας Chanel, Fendi και Karl Lagerleld.

"Αυτή η μοναδική εκδήλωση θα αναδείξει την κληρονομιά του καλλιτέχνη και τη δημιουργικότητά του που ξεπερνά τον χώρο της μόδας και επεκτείνεται στο σχέδιο, στη φωτογραφία, στις εκδόσεις, στην εικονογράφηση", υπογραμμίζουν οι τρεις οίκοι των οποίων ο Lagerfeld διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής.

Προσωπικότητες θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο για να παραστούν σε αυτή τη γιορτή.

"Ο άνθρωπος της Αναγέννησης" θα εξυμνηθεί μέσα από "ένα patchwork από βίντεο που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του, όπου παρεμβάλλονται σύντομες συνεντεύξεις πολλών ανθρώπων που ήταν κοντά του".

Στο εγχείρημα αυτό "συνεισφέρουν ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές των οποίων ο Lagerfeld θαύμαζε τη δουλειά" και οι οποίοι θα "ερμηνεύσουν κομμάτια από τη μουσική και τη λογοτεχνία που τόσο πολύ αγαπούσε", εξηγεί ο Καναδός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Κάρσεν που ανέλαβε τον σχεδιασμό της εκδήλωσης.

Ο τόπος για το αφιέρωμα αυτό δεν επιλέχτηκε τυχαία: το Grand Palais, μεταμορφωμένο άλλοτε σε παραλία που έμοιαζε πιο αληθινή και από την πραγματική, άλλοτε σε σουπερμάρκετ, φιλοξένησε πολλά από τα ντεφιλέ-θεάματα της Chanel με την οποία ο Karl Lagerfeld ταυτίστηκε.

"Κηδεία; Καλύτερα να πεθάνω!", έλεγε αστειευόμενος ο Karl Lagerfeld σε συνέντευξη στο περιοδικό Numero το 2018, όταν είχε ερωτηθεί με αφορμή την κηδεία δημοσία δαπάνη του ροκσταρ Τζόνι Χαλιντέι στα τέλη του 2017.

Σύμφωνα με την επιθυμία του σχεδιαστή, η αποτέφρωσή του έγινε σε πολύ στενό κύκλο, χωρίς θρησκευτική τελετή ή άλλη εκδήλωση μετά τον θάνατό του στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 85 ετών.

Στις 5 Μαρτίου το πρώτο ντεφιλέ της Chanel που οργανώθηκε μετά τον θάνατο του εκκεντρικού σχεδιαστή, κάτω από τη γυάλινη οροφή του Grand Palais, άρχισε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του επί 36 χρόνια καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, πριν από την έναρξη της επίδειξης, η οποία τελείωσε με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και πολλή συγκίνηση για ορισμένους θαυμαστές του.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες μόδα