ΕΥΖην

Έτοιμη μία "αντισυμβατική βιογραφία" του Karl Lagerfeld


Μία "αντισυμβατική βιογραφία" του "Kaiser" της υψηλής ραπτικής, Karl Lagerfeld, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, έχει γράψει ο Ουίλιαμ Μίντλετον - ο οποίος συναντήθηκε με τον αείμνηστο σχεδιαστή το 1995 και έχει γράψει πολλά άρθρα για αυτόν - και θα εκδοθεί το 2021.

Το βιβλίο θα διερευνά πώς ο Γερμανός μόδιστρος έγινε σύμβολο πολιτισμού και πολύ οικείο όνομα.

«Δεν νομίζω ότι η ιστορία του Καρλ είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι» δήλωσε ο Μίντλετον, ο οποίος υπέβαλε πρόταση για τη «μη συμβατική βιογραφία» λίγο μετά τον θάνατο του Λάγκερφελντ, στις 19 Φεβρουαρίου και υπέγραψε συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο HarperCollins στις 7 Μαρτίου.

«Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία του παρελθόντος του. Αλλά είναι πραγματικά αυτό στο οποίο μετέτρεψε ο ίδιος τον εαυτό του τόσο συναρπαστικό. Δεν ήθελα να κάνω μια κανονική βιογραφία» είπε στο WWD.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα λογοτεχνικά έργα για τον Lagerfeld και τον οίκο Chanel, στον οποίο κατείχε τη θέση διευθυντή δημιουργικού για 34 χρόνια, το βιβλίο 250-300 σελίδων του Μίντλετον θα επικεντρωθεί στις «πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής του ... στους ανθρώπους γύρω του και την ισχυρή σύνδεσή του με την pop κουλτούρα» ανέφερε ο συγγραφέας.

«Δεν υπήρχε κανένας που να είχε τόσο μεγάλους δεσμούς με ό,τι συνέβαινε στην τέχνη, στον κινηματογράφο, στην αρχιτεκτονική και με τόσο πολλά στοιχεία πολιτισμού και νομίζω ότι πραγματικά πρέπει να έρθει αυτό στην επιφάνεια» είπε.

Το βιβλίο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει το 2021, ανεξάρτητα από το αν θα λάβει τις ευλογίες του οίκου Chanel, καθώς ο Μίντλετον αισθάνεται ότι γνωρίζει αρκετά από τη δική του σχέση με τον σχεδιαστή.

«Του είπα όταν πέρασα λίγο χρόνο μαζί του, ότι είναι σπάνιο να βλέπεις κάποιον του οποίου η δημόσια εικόνα είναι τόσο αυστηρή, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο θερμός» e;ipe ο συγγραφέας.

Και ο "Kaiser" είπε: "Καλύτερα από το αντίθετο, έτσι;"

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης