Ενέργεια

Με «τσουχτερό» επιτόκιο (και) η νέα ομολογιακή έκδοση του ομίλου «Ελλάκτωρ»


Ρευστότητα 70 εκατ. ευρώ άντλησε από  τη χρηματαγορά ο κατασκευαστικός και ενεργειακός όμιλος «Ελλάκτωρ», πληρώνοντας όμως επιτόκιο σχεδόν διπλάσιο από αυτό με το οποίο δανείστηκαν πρόσφατα άλλες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις μέσω ομολογιακών εκδόσεων.

Το επιτόκιο των τετραετών ομολόγων που διέθεσε η «Ελλάκτωρ» διαμορφώθηκε σε 5,65%. Η εταιρεία το θεώρησε ελκυστικό, δεδομένου ότι στην προηγούμενη ομολογιακή της έκδοση που έγινε πριν από ένα μήνα ήταν  6,375%, ενώ και το κόστος τραπεζικού δανεισμού της είναι υψηλότερο. Γι αυτό άντλησε τελικά 70 εκατ. ευρώ αντί των  50 εκατ. που είχε προγραμματίσει.

Ιδιαίτερα ελκυστικό ήταν πάντως για τους διεθνείς επενδυτές, που κατέθεσαν προσφορές πολλαπλάσιες του ζητούμενου ποσού και κάλυψαν τελικά  πάνω από το 80% της έκδοσης,  αγοράζοντας ομόλογα της «Ελλάκτωρ» αξίας περίπου 60 εκατ. ευρώ. Ο λόγος είναι προφανής: Δύσκολα θα ξαναβρούν απόδοση 5,65% σε εταιρικά χρεόγραφα χαμηλού ρίσκου σε χώρα της Ευρωζώνης

Εχοντας αναδιαρθρώσει  τις δανειακές υποχρεώσεις του με την πρόσφατη ομολογιακή έκδοση των 600 εκατ. ευρώ, ο όμιλος  θα διαθέσει τα αντληθέντα δανειακά κεφάλαια της νέας έκδοσης για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην αιολική ενέργεια και στην ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου.

Διαβάστε επίσης