Τράπεζες

Μαύρες γιορτές για 175 της Πειραιώς - Εξώδικο στο Υπ. Εργασίας 


Μαύρες γιορτές περνούν οι 24 απολυμένοι της Πειραιώς, όπως και άλλοι 151 τραπεζοϋπάλληλοι, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιότυπο καθεστώς στα πρόθυρα της απόλυσης. 

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι 121 εργαζόμενοι του πρώην RBU, οι οποίοι βρίσκονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου στο εργασιακό ψυγείο, σε αναγκαστική άδεια, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις, καθώς και άλλοι 30 που επέστρεψαν αυτές τις μέρες στην Πειραιώς από την Intrum, στην οποία εργάστηκαν για 3 μήνες ως δανειζόμενοι.  

Συνολικά 97, από τους 200 δανειζόμενους στην Intrum, με συμβάσεις τρίμηνες, εξάμηνες και εννιάμηνες, δήλωσαν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στην τράπεζα Πειραιώς, με τους 30 να έχουν γυρίσει, καθώς έληξε ο χρόνος δανεισμού και να μπαίνουν και αυτοί στο ψυγείο.

Όσον αφορά τους 24 απολυμένους, παρά τις τρείς τριμερείς συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας δεν έχει βρεθεί λύση. Χθες (23/12) ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) απέστειλε εξώδικο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να λάβει ξεκάθαρη θέση για τις 24 απολύσεις. 

Ο πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ Μανώλης Μπεμπένης σε δήλωσή του στο «Σin» περιέγραψε την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι απολυμένοι και οι προς απόλυση τραπεζοϋπάλληλοι, κρούοντας ταυτόχρονα των κώδωνα του κινδύνου:

«Πολλών από τους συναδέλφους μας που απολύθηκαν ή που είναι σε υποχρεωτική άδεια πάνω από τρεις μήνες έχει σοβαρά επιβαρυνθεί η υγεία τους από τις απειλές και το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν υποστεί εδώ και τόσους μήνες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ακόμα και εγκυμονούσες συναδέλφισσες μας. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας προς το σκοπό αποφυγής ανεπανόρθωτων για την υγεία των εργαζομένων καταστάσεων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας είναι υπεύθυνες για να προστατεύσουν την υγεία και ασφάλεια τους. Καλούμε τέλος τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πιέσουν την κυβέρνηση για την άμεση ανάκληση των απολύσεων και τοποθέτηση των συναδέλφων που επέλεξαν να παραμείνουν στην τράπεζα κάνοντας χρήση της συμφωνίας που τους δίνει αυτή τη δυνατότητα».

ΚΥΡ

Διαβάστε επίσης