Νέο Επιχειρείν

Μαθήματα επιχειρηματικότητας από έναν 17χρονο


Μπορεί οι περισσότεροι 17χρονοι να ασχολούνται με το σχολείο, τα βιντεοπαιχνίδια ή την έξοδο του Σαββάτου, όχι όμως και ο Τέμπερ Τόμπσον. 

Ο Τέμπερ είναι ένας έφηβος ο οποίος κερδίζει περισσότερα από 30.000 δολάρια το μήνα, και οι συμβουλές του οποίου περί επιχειρηματικότητας μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες ακόμα και σε πολύ μεγαλύτερούς του.

Από την ηλικία των 13 ετών ο Τέμπερ έδειξε ότι ήταν διαφορετικό παιδί από τα υπόλοιπα της γενιάς του. Σταμάτησε να ζητάει χαρτζηλίκι από τους γονείς του, θέλοντας να κερδίζει μόνος του 100 δολάρια το μήνα.

Τότε ήταν που ξεκίνησε να ασχολείται με το Online Marketing αφήνοντας στην άκρη τα video games και πλέον κερδίζει μέσω μιας μίνι επιχείρησης που έχει στήσει, 30.000 δολάρια το μήνα.

Μπορεί στο ξεκίνημά του να ήρθε αντιμέτωπος με αρκετές δυσκολίες, πλέον όμως είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της ηλικίας του, και μπορεί να δώσει μερικές εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές. 

1.Αναλάβετε δράση

Το πρώτο μάθημα είναι πως πρέπει πραγματικά να κάνετε κάτι. «Πολλοί άνθρωποι όλο συζητούν και λένε πως κάτι πρέπει να κάνουν αλλά λόγω της αναβλητικότητάς τους δεν το κάνουν ποτέ. Αν δεν επιχειρήσεις κάτι, δεν θα έχεις ποτέ επιτυχία», σημειώνει ο Τόμπσον.

2.Μη φοβάστε την αποτυχία

Το δεύτερο μάθημα έχει να κάνει με την επιμονή. Τα λάθη πάντα γίνονται. Ο Τόμπσον παραδέχεται πως έκανε αρκετά λόγω απειρίας και αναφέρει «Η αποτυχία είναι πλεονέκτημα. Μαθαίνεις από τα λάθη σου και γίνεσαι καλύτερος».

3.Μείνετε συγκεντρωμένοι

Δεν πρέπει ποτέ να ξεφεύγετε από τον στόχο σας.«Το πιο ισχυρό σας όπλο είναι να μείνετε συγκεντρωμένοι. Μόνο έτσι μπορείτε να εκτοξευτείτε» αναφέρει ο 17χρονος.

4. Να έχετε δίπλα σας θετικούς ανθρώπους

Το δίκτυο των ανθρώπων που σας περιβάλλουν οφείλει να σας προσφέρει μια θετική αύρα, να ανυψώνει το ηθικό σας και να σας εμπνέει. «Οι γονείς μου είναι ικανοποιημένοι με όσα έχουν. Εγώ πάλι, θέλω να επεκταθώ. Δεν είχαν χρήματα για να με βοηθήσουν αλλά ηθικά με στήριξαν πολύ. Νομίζω πως αν είχα δίπλα μου αρνητικούς ανθρώπους που δεν είχαν διάθεση να πετύχουν κάτι στη ζωή τους, θα με είχαν παρασύρει προς τα κάτω» τόνισε ο Τόμπσον.

5.Μην επαναπαύεστε

Ο 17χρονος Τόμπσον είδε την εταιρεία του να γιγαντώνετε σιγά-σιγά. Από τα 100 δολάρια το μήνα, κατάφερε με μερικές αλλαγές να φτάσει στα 1.000 δολάρια και από εκεί στις 10.000 δολάρια. «Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήταν ευτυχισμένοι με τον πρώτο στόχο τους και δεν θα κοιτούσαν πως να αυξήσουν το κέρδος τους. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να επαναπαυτείς σε ό,τι έχεις πετύχει».

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις