Ελλάδα

Μάσκες και στα διαλείμματα για μαθητές σε κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές


Ζήτημα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας,  στα σχολεία στις περιοχές 3,4 έχει ανακύψει, καθώς οι μαθητές θα κληθούν να φορούν μάσκες και στα διαλείμματα.

Πλέον η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους θα ισχύσει και στα σχολεία στις περιοχές 3 και 4  με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας έναντι του κορoνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το skai.gr,  το υπουργείο παιδείας ζητά από την επιτροπή των Ειδικών, διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας.

Όπως επισημαίνουν σύμφωνα  είναι πολύ δύσκολο για μικρά παιδιά να φορούν 7- 8 ώρες μάσκες συνεχώς και ζητούν περισσότερα διαλείμματα μάσκας.

Πάντως οι μαθητές στο μάθημα της γυμναστικής δεν θα φορούν μάσκα.

Το μέτρο επεκτείνεται και στα Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, επιπέδου  3 και 4.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από το υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά

Συνεπώς μάσκες και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα φορούν οι μαθητές στις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας – Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών. Αλλά και στις περιοχές Κοζάνης και Καστοριάς οι οποίες εντάσσονται στο 4ο επίπεδο συναγερμού.

Διαβάστε επίσης