Επιχειρήσεις

Μαρινάκης-CPLP Shipping Holdings: Εξαγόρασε την Atrotos Gas


Νέα επιχειρηματική κίνηση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αυτή τη φορά στο ναυτιλιακό τομέα που αποτελεί και τη βάση των δραστηριοτήτων του. Η εταιρεία του Capital Product Partners L.P., αγόρασε μέσω της θυγατρικής  «CPLP Gas Operating Corp», το σύνολο των μετοχών της Atrotos Gas.

Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ναυτιλιακή εταιρεία διέθεσε τα κεφάλαια που άντλησε από το ομόλογο που εξέδωσε, ήτοι 96,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εταιρεία διέθεσε σύμφωνα με τον όρο 2 του Κοινού Ομολογιακού Δανείου το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων, ήτοι ποσό ύψους €96,5 εκατ., για την αγορά από την εταιρεία “CPLP Gas Operating Corp.”, θυγατρική της Capital Product Partners L.P., του συνόλου των μετοχών της εταιρείας “Atrotos Gas Carrier Corp.”, η οποία κατέχει το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG/C Aristidis I. Χάριν πληρότητος, σημειώνεται ότι το ποσό των €96,5 εκατ. για την αγορά των μετοχών της “Atrotos Gas Carrier Corp.” διατέθηκε σε δολάρια ΗΠΑ ($εκατ.), δεδομένου ότι τα αντληθέντα κεφάλαια ήταν κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Εταιρείας σε δολάρια ΗΠΑ έως την πλήρη διάθεσή τους.

Η Εταιρεία ολοκλήρωσε τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που διατυπώνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η τοποθέτησή τους είναι οριστική. Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Ιούλιο η CPLP Shipping Holdings, ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τη δημόσια προσφορά του ομολόγου της με την εγγύηση της Capital Product Partners LP (CPLP), ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 3,6 φορές, συγκεντρώνοντας κεφάλαια ύψους 360 εκατ. ευρώ ενώ η τελική απόδοση των ομολογιών διαμορφώθηκε στο 4,4%.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα