Πολιτική

Μάντζος: Δεν μπορεί κανείς να σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της αλήθειας για τις υποκλοπές


Στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM μίλησε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα των υποκλοπών.

Ο Δ. Μάντζος στάθηκε στη σοβαρότητα των όσων σχολίασε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, ενώπιον της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE), σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών τονίζοντας πως «είναι μια ακόμα βασική πτυχή ενός πολύ σκοτεινού θρίλερ».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πάψουμε ποτέ από θέση αρχής να έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς της Πολιτείας μας και της ΕΕ, για αυτό και κινούμαστε στο φως και με απόλυτη διαφάνεια». Τόνισε, ωστόσο ότι «υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να είμαστε τουλάχιστον προβληματισμένοι και ανήσυχοι για μια σειρά γεγονότων σε θεσμικό επίπεδο», εξηγώντας:

«Το πρώτο αφορά στην αιφνίδια αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ την παραμονή μιας πολύ κρίσιμης απόφασης με την οποία η εισήγηση του προέδρου ήταν για πρόστιμο στην ΕΥΠ για την άρνησή της να ενημερώσει τα θύματα των υποκλοπών, με σύμπραξη μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Βελόπουλο.

Και το δεύτερο είναι η απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να πάρει μια δικογραφία πολλών χιλιάδων σελίδων από τους δύο εισαγγελείς πρωτοδικών που την είχαν μελετήσει και που σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πηγές είχαν φτάσει πολύ κοντά στο να επαληθεύσουν, μέσω της ΑΔΑΕ, την ταύτιση μεταξύ των παράνομων επισυνδέσεων της ΕΥΠ και των παράνομων επιθέσεων με Predator. Ότι το Predator και η ΕΥΠ ταυτίζονται».

Εξέφρασε την ανησυχία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το αν αυτή η απόφαση συνιστά αναβάθμιση και επιτάχυνση των διαδικασιών ή υποβάθμιση, καθώς «αν ήθελαν πράγματι την επιτάχυνση, θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τους δύο εισαγγελείς από όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις τους, αντί να πάρουν τον φάκελο πολλών χιλιάδων σελίδων και να τον δώσουν σε ένα νέο εισαγγελέα, καθώς ο τελευταίος θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μπει στο βάθος αυτών των υποθέσεων. Απαιτούμε και αναμένουμε άμεσα την ολοκλήρωση της υπόθεσης από εκεί που την είχαν αφήσει οι δύο εισαγγελείς».

 

Υπενθύμισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε πρόσφατα στη Βουλή και από άλλους στόχους του Predator να γνωστοποιήσουν ότι έλαβαν σχετική εντολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Μενουδάκο, εκτιμώντας ότι οι περιπτώσεις δεν περιορίζονται στους Ανδρουλάκη, Κουκάκη, Σίφορντ.

«Δεν μπορεί κανείς όσο ψηλά κι αν είναι να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας. Είναι σε γνώση των ευρωπαϊκών θεσμών αυτή η υπόθεση, και της ΕΕ αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στάθηκε στην «σταθερή ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ», συμπληρώνοντας πως «έχουμε σημαντική δουλειά εμπρός μας, ώστε να χτίσουμε σταθερά και με ιδιαίτερη σοβαρότητα το αφήγημά για να είμαστε ακόμη πιο ενισχυμένοι στις Ευρωεκλογές και, με ορίζοντα πια τις εθνικές εκλογές, να σταθούμε με αξιώσεις απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ως μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση», σημείωσε, ενώ καταλόγισε στην Κυβέρνηση στην ευθύνη για το γεγονός ότι «φτάνει Νοέμβρης και δεν έχουμε μάθει καν το εκλογικό σύστημα των Ευρωεκλογών!».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθούν προς το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Δ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «η πολιτική δεν είναι ένα παιχνίδι αθροισμάτων ούτε φθινοπωρινή σύναξις στελεχών. Το ζητούμενο είναι οι πολιτικές διεργασίες οι οποίες θα δημιουργήσουν κοινωνικές πλειοψηφίες. Εάν αυτό προκαλέσει και κινητικότητα στα στελέχη των κομμάτων, αυτό είναι μια διαδικασία φυσική.

Προφανώς, όμως, όταν κάποιος έχει κλείσει την πόρτα με κρότο και ξέρει ότι το πόμολο είναι από μέσα, θα βρει την πόρτα κλειστή. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπάθησαν να εξαργυρώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο απέκτησαν στο ΠΑΣΟΚ και στην πολύ δύσκολη εποχή που βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ του προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

Υπογράμμισε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ ένα περιχαρακωμένο κόμμα κλειστών γραφείων και κλειστών δομών. Ήταν πάντα ένα κίνημα λαού το οποίο αγκάλιαζε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, αρκεί να πιστεύουμε όλοι στα ίδια. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες αρχές και αξίες του ΠΑΣΟΚ και αυτές πρεσβεύουμε».

Όσον αφορά, τέλος, στην αντιπαράθεση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με την υπόθεση της Λ. Βασιλίσσης Όλγας, ο Δημήτρης Μάντζος επεσήμανε πως «είναι σαφές ότι, πριν αναλάβει ο νέος δήμαρχος, κάποιοι προσπαθούν να του θέσουν εμπόδια. Να ξέρουν, όμως, ότι ο Χάρης Δούκας με σχέδιο και γνώση, θα υπηρετεί το συμφέρον των δημοτών και μόνο. Θα είναι ο Δήμαρχος όλων των Αθηναίων, όχι του Μεγάρου Μαξίμου».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα