Πολιτική

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει τη δημόσια Υγεία


Την πεποίθηση πως "ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας", εξέφρασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις προθέσεις για τον τομέα της Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Μέγαρο Μαξίμου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, τονίζει: "Μετά την πρόταση για περικοπή του δώρου Χριστουγέννων, μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα, μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε".

"Πέσαμε όμως έξω. Ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος", υπογράμμισε το γραφείο Τυπου του πρωθυπουργού.

"Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί", καταλήγει το Μαξίμου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, με δηλώσεις του στο Σκάι, έκανε λόγο για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, συμπράξεις κράτους-ιδιωτών στον τομέα υγείας-περίθαλψης, νοσοκομεία με ιδιωτικό μάνατζμεντ, μειώσεις φόρων στις επιχειρήσεις και άρση των αγκυλώσεων στην αγορά εργασίας περιλαμβάνει το σχέδιο Μητσοτάκη για την τόνωση της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης