Επιχειρήσεις

Λουκέτο στο Notos Home της πλατείας Κοτζιά


Το πολυκατάστημα ειδών οικιακού εξοπλισμού Notos Home στην πλατεία Κοτζιά, είναι το πρώτο «θύμα» στην προσπάθεια διάσωσης και εξυγίανσης του ομίλου Notoscom. Εφαρμόζοντας το σχέδιο αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε με τις πιστώτριες τράπεζες και την πλατφόρμα διαχείρισης δανείων Pillarstone, η εταιρεία έβαλε λουκέτο σ’ αυτή τη ζημιογόνο μονάδα της.
Μέρος των δραστηριοτήτων της μεταφέρθηκε στο πολυκατάστημα Notos της οδού Αιόλου, που λειτουργεί στη θέση του παλιού «Λαμπρόπουλου».

Η παρουσία του ομίλου στον τομέα ένδυσης και οικιακού εξοπλισμού περιορίζεται πλέον σε 2 πολυκαταστήματα στην Αττική (Αιόλου, Golden Hall στο Μαρούσι), ένα στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Τσιμισκή και ένα στο εμπορικό κέντρο Sofia Ring Mall στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.
Βασικός τομέας δραστηριότητας του ομίλου παραμένει η αντιπροσώπευση-διανομή-εμπορία καλλυντικών και επώνυμων ειδών ιματισμού – τομέας, που καλύπτει πάνω από 70% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών του.

Επισημαίνεται ότι η Notoscom έχει «κληρονομήσει» από τον όμιλο Παπαέλληνα (της οικογένειας των βασικών μετόχων της) τις αντιπροσωπείες μεγάλης γκάμας προϊόντων διεθνών οίκων  (Lacoste, American Eagle, Gant, Nautica, Polo Ralph Lauren, Chanel, Lancaster, Sisley, Clarins κ.α.), διατηρώντας τα δικαιώματα εμπορίας-διανομής τους στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες  της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.

Ο όμιλος βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, λόγω συνεχούς συρρίκνωσης των πωλήσεων του στη διάρκεια της κρίσης. Οι υποχρεώσεις του έχουν υπερβεί τα 225 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 152 εκατ. είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Πέρυσι τον Ιούλιο οι ιδιοκτήτες του κατέληξαν σε  συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και την πλατφόρμα διαχείρισης δανείων Pillarstone για την υλοποίηση σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρίας, συνοδευόμενο από μακροχρόνιο πλάνο οικονομικής εξυγίανσης.

Οι μετοχές της εταιρείας θα κατανεμηθούν στις τράπεζες και στην Pillarstone, η οποία θα εισφέρει 25 εκατ. ευρώ προς ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας.

Η υλοποίηση του σχεδίου ξεκίνησε με το λουκέτο στο ιστορικό κατάστημα της πλατείας Κοτζιά, όπου επί δεκαετίες στεγαζόταν τα πολυκαταστήματα «Κλαουδάτος» - εταιρεία που απορροφήθηκε από την Notos Com.

Διαβάστε επίσης