ΕΥΖην

Louis Vuitton: το ντεφιλέ cruise 2020 στο τέρμιναλ της TWA στο JFK (full fashion show)


Στο TWA flight center, στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης παρουσιάστηκε το show της κολεξιόν cruise 2020 του Louis Vuitton.
   
Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Eero Saarinen εγκαινιάστηκε το 1962, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του δημιουργού του, ως τέρμιναλ της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας. Λειτούργησε ως το 2001 ως τέρμιναλ για τις πτήσεις εξωτερικού και, στη συνέχεια, έπαψε καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετεί σύγχρονα αεροσκάφη. Το 1994 χαρακτηρίστηκε ιστορικό τοπόσημο και από το 2005 φιγουράρει στη λίστα του National Register of Historic Places των ΗΠΑ. Οι εργασίες για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο 505 δωματίων βρίσκονται σε εξέλιξη.
   
Η κολεξιόν «είναι η επιτομή της έξαψης πριν την αναχώρηση και των πηγαινέλα, στη διάρκεια των οποίων κάποιος αφήνει πίσω του κάτι από τον εαυτό του και φέρνει πίσω κάτι πολύ, όταν επιστρέφει», σύμφωνα με τους σχεδιαστές της κολεξιόν.
   
Τα μοντέλα βάδισαν φορώντας δημιουργίες με μπατίκ από ανάγλυφα ιστορικών κτηρίων, με κεντήματα και μπροκάντ που αντανακλούσαν τη ιδέα μια κομψοντυμένης που έχει έλθει στην πόλη από αλλού και με κίτρινο και κόκκινο χρώμα που έφερναν στον νου τα φώτα στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
   
Για το ντεκόρ του show, φυτά γέμισαν τα παράθυρα και κάλυψαν τους τοίχους, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε μια ζούγκλα στυλ jet age, στο μέσον μιας πόλης.

«Ήμουν τυχερός που, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, προσγειώθηκα στο TWA flight center» θυμάται ο διευθυντής δημιουργικού στον Louis Vuitton, Νικολά Γκεσκιέρ.

«Ήταν κάτι που δεν μπορούσα ποτέ να ξεχάσω. Αυτό το μέρος ήταν ξεχασμένο για είκοσι ολόκληρα χρόνια και τώρα το ξανάφεραν στη ζωή. Είναι σαν ένα καταφύγιο που το ξαναζωντανεύουν και βλέποντάς το ξανά, σε μια καινούργια προσέγγιση, ως ξενοδοχείο, είναι μεγάλη χαρά. Έχει να κάνει με το να ανακαλύπτεις ξανά ένα ασύνηθες μέρος που, παρόλα αυτά, αποτελεί κομμάτι της αμερικανικής κληρονομιάς» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες μόδα