ΕΥΖην

Louis Vuitton, Les Colognes: συλλογή unisex αρωμάτων, με σχεδιασμό Alex Israel


«Les Colognes» είναι η επωνυμία της πρώτης συλλογής unisex αρωμάτων που παρουσιάζει ο Louis Vuitton, για τη σχεδίαση της συσκευασίας των οποίων ο οίκος προσέφυγε στο ταλέντο του εγκατεστημένου στο Λος Άντζελες σχεδιαστή Alex Israel.

Η συλλογή αποτελείται από τρία αρώματα: το Sun Song (πορτοκαλανθοί, κίτρο και μόσχος), το Cactus Garden (ματέ, περγαμόντο και λεμονόχορτο) και το Afternoon Swim (πορτοκάλι, περγαμόντο και μανταρίνι).
   
Ο καλλιτέχνης πολυμέσων και κινηματογραφιστής Alex Israel σχεδίασε έργα για να ταιριάζουν σε κάθε ένα από τα αρώματα. Επιπλέον, σχεδίασε και μια ειδική σειρά μικρών «βαλιτσών» για τη μεταφορά τους, τόσο του καθενός χωριστά όσο και των τριών μαζί.

Σε κάθε μία από αυτές τις «βαλιτσούλες» φιγουράρει ένα μοτίβο κύματος, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη δουλειά του Alex Israel, καθώς και ένα τοπίο με ένα convertible δίπλα σε έναν κάκτο, μπροστά από έναν υπερμεγέθη φακό γυαλιών ηλίου (ο τελευταίος είναι αναφορά σε μια σειρά φακών για γυαλιά ηλίου, ύψους 2,5 μέτρων περίπου, τους οποίους ο καλλιτέχνης έχει, από το 2013, εκθέσει σε διάφορα χρώματα).

Η «μύτη» που δημιούργησε τα αρώματα είναι ο αρωματοποιός Ζακ Καβαλιέ Μπελετρύντ, γνωστός από το «Aqua di Gio» του Armani.

Η συλλογή, πρόθεσή της οποίας είναι να φέρνει στο νου «το πνεύμα της Καλιφόρνια», θα διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Louis Vuitton από τις 4 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες μόδα