Επιχειρήσεις

ΛΑΡΚΟ: Στο κατακόρυφο η αγωνία – Εκπνέει η προθεσμία της ΔΕΗ


Θα ακολουθήσει η ΛΑΡΚΟ τον δρόμο της «Χαλυβουργικής» και θα βυθιστεί στο σκοτάδι; Το ερώτημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς σήμερα εκπνέει το τελεσίγραφο που έχει θέσει η ΔΕΗ προς τη κρατική βιομηχανία νικελίου, η οποία η οποία χρωστά περισσότερα από 280 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΔΕΗ ζητά από την ΛΑΡΚΟ την εξόφληση της τρέχουσας κατανάλωσης, την εφαρμογή σχεδίου αποπληρωμής των οφειλών και την παροχή ισχυρών εγγυήσεων. Διαφορετικά θα προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης και της ΛΑΡΚΟ, κάτι που σημαίνει ότι η τελευταία θα πάψει να είναι πελάτης της ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει σε εφαρμογή της διαδικασίας που προβλέπει το κλείσιμο της παροχής ρεύματος, όπως έγινε και στην περίπτωση της Χαλυβουργικής.

Οι συζητήσεις ανάμεσα σε ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα, δεν οδήγησαν πουθενά και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει κάποια θετική εξέλιξη τις επόμενες ώρες. 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος κατέθεσε εναλλακτική πρόταση που είχε ως βασικούς άξονες την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας ρεύματος αλλά και τη μείωση της παραγωγής της ΛΑΡΚΟ.
 

Διαβάστε επίσης