Πολιτική

Κυβερνητικό φιάσκο με τους επικεφαλής της ΕΡΤ


Η κυβέρνηση από τη μία ανακοινώνει προ ημερών τις επιλογές της για την ηγεσία  ΕΡΤ (πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος) και από την άλλη προχωρά σήμερα (19/8) στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις συγκεκριμένες θέσεις, που έχουν δοθεί!

Το κραυγαλέο πρωθύστερο σχήμα προκαλεί έκπληξη, αλλά και εύλογα ερωτήματα, όπως: γατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη ανοιχτή διαδικασία πριν ανακοινώσει τους εκλεκτούς της. Και επίσης ποιά είναι η αξία μιάς προσχηματικής διαδικασίας επιλογής, καθώς η κατάληξή της είναι δεδομένη (εκτός αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει στροφή 180 μοιρών ακυρώνοντας τις ανακοινώσεις της).

Όπως και νάχει το ΑΠΕ ΜΠΕ με βραδινή (19/8) ανάρτησή του πληροφορεί ότι δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των θέσεων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.» (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.). Είχε προηγηθεί επίσης βραδινή σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα!

Επίσης, δημοσιεύθηκε σήμερα η προκήρυξη-πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου-Γενικού Διευθυντή της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε. (ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε.).

Όπως πληροφορούμαστε: «Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι και τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019,15:00 μ.μ.. Οι παραπάνω προκηρύξεις αναρτώνται στους διαδικτυακούς τόπους http://diavgeia.gov.gr και www.opengov.gr.»

ΚΥΡ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΕΡΤ