Ασφαλιστική Αγορά

Κυοφορείται deal για πώληση της AXA Ασφαλιστικής


Ενώ η Εθνική Τράπεζα κρατά ανοιχτό τον φάκελο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, ένα άλλο deal κυοφορείται στον κλάδο με πρωταγωνιστές δύο διεθνείς ασφαλιστικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Αντικείμενο διαπραγμάτευσης αποτελεί η AXA  Ασφαλιστική, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου,  με ετήσια παραγωγή 170 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη περίπου 14 εκατ. ευρώ, 576.000 πελάτες και 500 εργαζόμενους.

Η γαλλική AXA σκοπεύει να πουλήσει την εδώ θυγατρική της και όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο Bloomberg, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ιταλικό ασφαλιστικό γκρουπ Gemnerali. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση αφορά τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της ΑΧΑ Ασφαλιστικής με τίμημα της τάξεως των 170 εκατ. ευρώ.

Ο γαλλικός όμιλος σκοπεύει να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, υλοποιώντας σχέδιο αναδιάρθρωσης των διεθνών δραστηριοτήτων του, με αποεπένδυση από περιφερειακές μονάδες και επικέντρωση των εργασιών του σε τομείς όπως οι εμπορικές ασφαλιστικές καλύψεις, η ασφάλιση ακινήτων κλπ

Η AXA Ασφαλιστική είναι η πρώην Alpha Ασφαλιστική, την οποία ο γαλλικός όμιλος είχε εξαγοράσει το 2007 από την Alpha Bank, καταβάλλοντας τίμημα της τάξεως των 235 εκατ. ευρώ – αρκετά υψηλότερο από το συζητούμενο τώρα για την πώληση της στην Generali.

Η εταιρεία έχει πολυετή σύμβαση συνεργασίας με την Alpha Bank στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και κλάδο ζωής-υγείας.

Εάν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία, η μεταβίβασή της  στην Generali θα επιφέρει αλλαγή ισορροπιών στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αποτελώντας αφορμή και αφετηρία διεργασιών και ανακατατάξεων στον κλάδο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης