Επιχειρήσεις

Ισχυρή ανάπτυξη στον Όμιλο AXA


AXA παρουσίασε ακόμη μια ισχυρή λειτουργική επίδοση κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019", όπως δήλωσε ο Gérald Harlin, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ΑΧΑ.

Τα έσοδα της ΑΧΑ, σύμφωνα με τον ίδιο, αυξήθηκαν συνολικά κατά 5% κυρίως με τη συνεχή και ισχυρή δυναμική ανάπτυξης στους κλάδους Εμπορικών Κινδύνων και Υγείας, με όλες τις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης του Ομίλου να συνεισφέρουν σε αυτή τη δυναμική ανάπτυξη.

Ο Harlin τόνισε: «Η AXA XL πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων, κυρίως στις ασφαλίσεις Εμπορικών Κινδύνων και στις εξειδικευμένες ασφαλίσεις. Το ευνοϊκό περιβάλλον τιμολόγησης συνεχίζει να βελτιώνεται, με τις ανανεώσεις του τρίτου τριμήνου να σημειώνουν σημαντική αύξηση ασφαλίστρων. Λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά από  σοβαρές φυσικές καταστροφές συμπεριλαμβανομένων των τυφώνων: Dorian, Faxai και Hagibis, η ΑΧΑ XL αντιμετώπισε ένα άνω του μέσου όρου επίπεδο ζημιών, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου και στις αρχές του τέταρτου, κυρίως από την Αντασφαλιστική  δραστηριότητα. 

Ο δείκτης φερεγγυότητας II του Ομίλου AXA ήταν 187%, εντός του εύρους του στόχου, αποδεικνύοντας τη δυναμική και την ανθεκτικότητα του Ισολογισμού του Ομίλου, ακόμα και στο πλαίσιο των πολύ χαμηλών επιτοκίων στα τέλη Σεπτεμβρίου», είπε.
 
«Η πώληση της AXA Bank Belgium, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα,  σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση απλοποίησης του προφίλ της AXA και της εστίασης στους προτιμώμενους τομείς δραστηριοποίησης, σύμφωνα με τη στρατηγική: Φιλοδοξία 2020», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις