ΕΥΖην

Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το live του David Bowie "No Trendy Réchauffé"


Ο νέος σταθμός στη σειρά "Brilliant Live Adventures" του David Bowie είναι το "No Trendy Réchauffé", ένα live show του 1995 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, που έφτασε ήδη στα δισκοπωλεία από την Parlophone Records στις 20 Νοεμβρίου.

Το «No Trendy Réchauffé (Live Birmingham 95)» ηχογραφήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1995 στο National Exhibition Centre του Μπέρμιγχαμ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Big Twix Mix Show.

Αν και πρόκειται για εμπορική κυκλοφορία – για πρώτη φορά – του πλήρους show, αποσπάσματα από αυτό είχαν κινηματογραφηθεί και μεταδοθεί από το BBC, ενώ ερμηνείες του «Moonage Daydream» και «Under Pressure» από τον David Bowie είχαν περιληφθεί στο CD «Hallo Spaceboy».
 
Η λίστα των τραγουδιών του «No Trendy Réchauffé» υπερηφανεύεται για σπάνιες ζωντανές ερμηνείες των «Jump They Say» και «Strangers When We Meet».

Επιπλέον, στο άλμπουμ περιλαμβάνονται δύο εκδοχές του «Hallo Spaceboy», η δεύτερη εκ των οποίων συνοδεύεται και από μουσικό βίντεο το οποίο o David Bowie σχεδίαζε να δώσει τότε στην κυκλοφορία για το τραγούδι, αλλά δεν το έκανε ποτέ.

Στη συνέχεια, οι Pet Shop Boys έκαναν remix του τραγουδιού για ξέχωρη κυκλοφορία, και ετοιμάστηκε εναλλακτικό promo video.
 
Το «No Trendy Réchauffé» κυκλοφορεί σε CD και σε διπλό LP.

Η σειρά «Brilliant Live Adventures» ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και αποτελείται από έξι live άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν τη δεκαετία του 1990.

Το πρώτο, με τίτλο «Ouvrez Le Chien», είναι ένα show του 1995 στο Ντάλας, Τέξας και κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου.

Όπως ενημερώνει το Rolling Stone, ένα ακόμη άλμπουμ θα φτάσει σε εμάς πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ τα υπόλοιπα τρία αναμένονται τους πρώτους μήνες του 2021.

Διαβάστε επίσης