Επιχειρήσεις

Ξένος οίκος πήρε 3,15% του Μυτιληναίου- Σε ιστορικό υψηλό η μετοχή


Σε ξένο επενδυτικό οίκο μεταβιβάστηκε το 3,15% του ομίλου Μυτιληναίου, ενώ η μετοχή σημειώνει σήμερα νέο ιστορικό ρεκόρ συνεχίζοντας το ράλι των τελευταίων ημερών, που συναρτάται και με την αναμενόμενη αναβάθμιση της στους δείκτες της Morgan Stanley (MSCI).

Με προσυμφωνημένη συναλλαγή στην έναρξη της συνεδρίασης άλλαξε χέρια πακέτο 4.500.000 μετοχών της εταιρείας, στην τιμή των 17 ευρώ ανά μετοχή, περίπου 3,5% χαμηλότερη από την τιμή χθεσινού κλεισίματος. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ήταν 76,5 εκατ. ευρώ.

Τώρα η μετοχή βρίσκεται  στα 18,04 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 2,5% και η αγοραστές κερδίζουν ήδη 1,2 εκατ. ευρώ!

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο πουλήθηκε από την εταιρεία Μυτιληναίος, η οποία έχει συγκεντρώσει στο χαρτοφυλάκιο της πάνω από 5% των ιδίων μετοχών. Με την κίνηση αυτή ενισχύει τη ρευστότητα της, βελτιώνει χρηματοοικονομικούς δείκτες και παράλληλα διευρύνει τη μετοχική της βάση, αποκτώντας έναν νέο ισχυρό μέτοχο-"σύμμαχο".

Ο αγοραστής προσβλέπει ασφαλώς στις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές του ομίλου Μυτιληναίου, για τον οποίο η Edison προβλέπει ότι θα έχει φέτος καθαρά κέρδη 270 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει μερισματική απόδοση της τάξεως του 4,5%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα