Επιχειρήσεις

Ευ.Μυτιληναίος: Ισχυρή ανάπτυξη και το 2022 – Εκτίμηση για κέρδη 260 εκατ.ευρώ


Την εκτίμηση ότι ο όμιλος Mytilineos θα καταγράψει διπλάσια κέρδη το 2022 (260 εκατ.ευρώ) σε σχέση με το 2020, ξεπερνώντας και τα ιστορικά ρεκόρ που πέτυχε το 2021, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας χθες σε αναλυτές.
    
«Το περιβάλλον παραμένει ρευστό, ωστόσο αν δεν υπάρξουν άλλα γεγονότα, τότε επιβεβαιώνω την πρόβλεψη για διπλασιασμό των κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020, δηλαδή 260 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εργαζόμαστε όλοι ακόμα και για να ξεπεράσουμε αυτό το ποσό. Σε κάθε περίπτωση, το 2022 αναμένεται να είναι πιο επιτυχημένο από το 2021», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, σημειώνοντας πωςη Mytilineos έχει καταστεί ιδανικός συνδυασμός εταιρείας αξίας αλλά και ανάπτυξης (a combination of growth and value stock), γεγονός ασύνηθες και σπάνιο για τις παγκόσμιες αγορές.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα ανάπτυξης και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο όμιλος το επόμενο διάστημα, ο κ.Μυτιληναίος δήλωσε είναι κοντά στη λήψη επενδυτικής απόφασης για το εργοστάσιο της Αλουμίνας. Για τη μεταλλουργία επισήμανε ότι ο όμιλος επενδύει σημαντικά στην παραγωγή ανακυκλώμενου αλουμινίου, προβλέποντας ότι οι τιμές στον χώρο θα παραμείνουν υψηλές.

Για την ενέργεια, σημείωσε πώς και η επόμενη περίοδος θα έχει ισχυρές αναταράξεις, λέγοντας ότι «ην ενεργειακή κρίση και την επίδρασή της στη μεταλλουργική δραστηριότητα της εταιρείας, ο κ. Mytilineos επισήμανε πως «παρά την κρίση και το γεγονός ότι πολλά εργοστάσια στην Ευρώπη κλείνουν λόγω του ενεργειακού κόστους, θωρακιζόμαστε και παραμένουμε αποτελεσματικοί». 

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε μνεία και στις νέες συμφωνίες του ομίλου, αξίας 500 εκατ.ευρώ, σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης, με τελευταίο παράδειγμα το project παραγωγής ενέργειας από διαχείριση αποβλήτων στη Μεγάλη Βρετανία.

Ρεκόρ τζίρου και κερδοφορίας το 2021

Ιστορικά ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας επέτυχε ο όμιλος Μυτιληναίου στη χρήση 2021. Οι υψηλές οικονομικές επιδόσεις θα "μεταφραστούν" σε αυξημένο μέρισμα για τους μετόχους και θα δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να συνεχίσεις τις κινήσεις επέκτασης και ανάπτυξης των εργασιών της.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος, ο ετήσιος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 40%(!) και ανήλθε σε 2,66 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση 26% και διαμορφώθηκαν σε 162 εκατ. ευρώ, έναντι 129 εκατ. το 2020.

Τα ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,193 ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση να δοθεί  μέρισμα 0,42 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 10,4% σε σύγκριση με το 2020.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΜΥΤΙΛ